Българската звезда Димитър Бербатов е много близо до трансфер в индийската Суперлига. Нападателят е пред споразумение с Керала Бластърс, твърди сайтът Manorama, цитиран от "Тема спорт".

Очаква се да има официално потвърждение до ден-два, но по всичко личи, че намеренията на Митко и индийците да подпишат са сериозни. Връзката на клуба с Бербатов е направена от треньора на Керала Рене Мюленстийн, с когото се познават от престоя им в Манчестър Юнайтед и после във Фулъм. Мюленстийн е бил треньор по развитие на школата при сър Алекс Фъргюсън.

Бербатов е без отбор от 2016 г., когато се раздели по взаимно съгласие с гръцкия ПАОК. Наскоро имаше слухове, че нападателят ще продължи кариерата си в родната Първа лига, като ще облече фланелката на Берое. Това обаче не се потвърди. Керала е отбор, създаден през май 2014 г., като сега предстои четвъртият сезон в индийската Суперлига, откакто тя бе създадена. Собственици на отбора са един от най-известните индийски състезатели по крикет Сачин Тедулкар и предприемачът Прасад Потлури. Отборът е кръстен на Тендулкар, чийто прякор е Мастър Бластър. Керала е от град Кочин, който се намира в Югозападна Индия (612 343 жители).

Останалите чужденци в отбора са сърбнът Неманя Лакич-Пешич, ганаецът Кураж Пекусон и канадецът Иън Хюм. В миналото тук играха Дейвид Джеймс и Карлос Марчена, които бяха на благотворителния мач на Бербатов. Митко води преговори с още няколко отбора от Индия - Бенгалуру, Делхи Динамос и Амар Томар Колката, преди да предпочете офертата от Бластърс.