Александър Тонев игра цял мач за успеха на Кротоне с 2:1 над Пиаченца в 3-ия кръг на турнира за Купата на Италия. За разлика от калабрийците, Палермо и Ивайло Чочев отпаднаха след 1:1 и изпълнение на дузпи от Каляри. Третият български национал в Калчото- Андрей Гълъбинов играе днес с Дженоа като домакин на Чезена.

Тонев, който отново беше един от най-добрите в състава на Кротоне, асистира за първото попадение в мача, дело на Будимир в 25-ата минута. Българинът проби до аутлинията от ляво, центрира почти от самата граница на терена, а Будимир с глава на празна врата нямаше проблем да вкара.

И въпреки че имаха надмощие и създадоха поне 10 чисти голови положения, играчите на треньора Давиде Никола допуснаха гол в 63-ата минута чрез Франческо Бини. Победата дойде 6 минути преди края с гол на Трота, който се разписа след добавка при удар на Чикерини. Андреа Барберис беше в основата на гола, след като нахлу по дясното крило и изсипа топката в наказателното поле.

След мача журналистите питаха треньора Никола на какво се дължи тоталното преобразяване на Александър Тонев, който от началото на подготовката демонстрира сериозна класа във всеки мач. "Ние никога не сме имали съмнения в качествата му. Неслучайно аз лично го спрях да не отиде в друг отбор, когато имаше оферти за него. Но е факт, че вече е по-адаптиран в нашия колектив, обясни треньорът на Кротоне.

Палермо отпадна с 2:4 след изпълнение на дузпи от Кротоне, като в редовното време и продълженията двата отбора завършиха 1:1. Жоао Педро даде преднина на Каляри в 45-ата минута, а в 62-ата за 1:1 се разписа Антонио ла Гумина след асистенция на Алесами. При дузпите обаче именно Алесами, както и Яяло, изпуснаха и това костваше отпадането на тима. Ивайло Чочев беше титуляр и остана на терена цял мач.