Българското крило Александър Тонев получи разтежение на тонизиращата тренировка в деня на мача Кротоне- Милан, което го извади от групата за старта на първенството в Серия А. Същият тип травма сполетя и новото аржентинско попълнение в халфовата линия Мариано Иско.

Контузията на Тонев притесни треньора на "акулите" Давиде Никола и за да го запази, не го взе дори и на пейката. Мястото му в групата беше дадено на 24-годишния Марсело Трота, който дойде под наем от Сасуоло. Тъй като мачът е в 21.45 часа, реално в края на деня, се получава голям вакуум за играчите без тренировка и наставникът реши да проведе тонизиращо занимание, за да държи висок тонуса на играчите.

Именно на този лека тренировка се контузиха и Тонев, и Мариано Иско. Иначе срещата се разви кошмарно за Кротоне, след като още в 3-ата минута след като изгледа видеоповторение съдията Маурицио Мариани изгони защитника им Федерико Чекерини и отсъди дузпа. След този момент Кротоне нямаше капацитета да се противопостави и стартира с домакинско поражение 0:3.

От другите двама българи в Серия А Андрей Гълъбинов направи дебют за Дженоа, а младокът Петко Христов попадна в групата на Фиорентина при поражението с 0:3 от Интер на "Сан Сиро".