Треньорът на Астана - Станимир Стоилов, поиска обяснение от ръководството относно неплатените бонуси на отбора за успехите, които постигна в шампионата и евротурнирите.

Вижте какво заяви Мъри преди утрешния мач в Лига Европа с Виляреал:

"Ситуацията не се е променила, бонусите не са платени, а никой от спонсорите не е обявил каква е причината. Затова не мога да кажа каква е мотивацията на момчетата преди началото на мача с Виляреал. Само се надявам играчите ми да покажат характер, но въпреки това спонсорите трябва да дойдат и да обяснят какво става. Ние сме единствените в Казахстан, които са изиграли цяла година без нито един бонус", заяви Мъри.

"За да съм честен, не ми харесва тази ситуация, никой не би искал да е на моята позиция. Трябва постоянно да мотивирам играчите. Трябва да ги гледам в очите и да им казвам, че всичко е наред. Никой лидер не иска това. Ситуацията е много сложна, целият ни успех може да бъде затрит за един ден".

Мачът с Виляреал е утре от 18:00 часа българско време, а преди него "жълтата подводница" е лидер в Група "А" с 8 точки, Астана има 7, Славия (Прага) е с 5, а Макаби (Тел Авив) има само 1.