Лудогорец - Стяуа, среща-реванш от плейофите на Шампионската лига, начало 21.45 часа, Национален стадион "Васил Левски" в София, ще се следи в Gol.bg.

Вероятен състав на Лудогорец: Стоянов, Кайсара, Александър Александров, Моци, Йордан Минев, Михаил Александров, Дяков, Марселиньо, Златински, Мисиджан, Хамза

Вероятен състав на Стяуа: Арлаускис, Латовлевич, Шукала, Варела, Ръпа, Бреевелд, Препелица, Станчу, Попа, Сънмартян, Кешерю

Прогноза: Поредното балканското дерби, което Лудогорец ще изиграе този сезон в Шампионската лига, се очаква с огромен интерес тази вечер на стадион "Васил Левски" в София.

Преди седмица Стяуа излъга с 1:0 "орлите" от Разград с гол в последните минути и сега българите имат за задача първо да заличат този пасив и след това да успеят да се класират за групите на Шампионската лига.

Повечето световни букмейкъри определят Лудогорец, като лек фаворит в мача, но пък дават предимство на Стяуа, като краен победител. Румънците показаха преди седмица в Букурещ, че са изключително грамотен и можещ отбор независимо, че са съставени основно от местни футболисти.

Тогава "орлите" демонстрираха плах и страхлив футбол, но сега всички в отбора се зарекоха да са пределно агресивни и мотивирани за мача. Стяуа изобщо не е случаен отбор, дори и в сегашното си състояние.

Този тим притежава изключителен опит в евротурнирите и футболистите играят с подчертано самочувствие и спокойствие, което им спечели и срещата преди седмица. Трябва да отбележим, че румънците имат положителен баланс в мачовете си с български тимове в Европа.

Победителят от двойката ще се уреди с групите на Шампионската лига, а загубилият ще играе в тези на Лига Европа. Лудогорец няма да разчита на двама трайно контузени играчи. Това са крайните защитници Витиня и Браян Ангуло.

Залогът е огромен, като крайният победител ще прибере и сигурни над 8 млн. евро от УЕФА. Преди първата среща дадохме по-скоро патриотична, отколкото реална прогноза, но сега ще заложим на разумните неща.

Иска ни се Лудогорец да вземе чиста победа и да се класира в групите на Шампионската лига, но това едва ли ще стане. Стяуа е изключително грамотен отбор и силата на румънците е именно в атака и контраатака, а в Букурещ се видя, че защитата на Лудогорец прави детински грешки.

В този мач ще има голове и в двете врати, като разумната ни прогноза е именно за равенство.

Резултат: Лудогорец - Стяуа 2:2