Реал Мадрид почти си осигури участие на осминафиналите в Шампионската Лига, след като в дербито от Група H на турнира победи Милан с 2:0.

Белите нанесоха своя удар в самото начало на мача, когато вкараха два бързи гола чрез Роналдо и Йозил. И двата гола обаче паднаха след голяма доза шанс.

Милан се активизира за кратко в средата на първото полувреме, но пропусна шансовете си, след като Пирло удари греда, а Зеедорф стреля неточно от добра позиция.

До края на мача Реал имаше пълно превъзходство, като можеше да стигне до разгромен резултат, но много пропуски направиха Гонсало Игуиан и Роналдо.

С този успех Реал донякъде си отмъсти на Милан за загубата на Сантяго Бернабеу в миналогодишното издание на турнира, когато също доминираше, но позволи пълен обрат и падна с 2:3.




Двата отбора започнаха предпазливо и в първите десетина минути нямаше нито едно голово положение.

Спокойствието на терена обаче изведнъж се изпари, тъй като Реал успя да вкара два гола в рамките на само 60 секунди. И за двете попадения обаче помогна късметът.

Първо в 13-та минута Кристияно Роналдо стреля от фаул на границата на наказателното поле, но виновна за гола бе стената на Милан, която се пропука и позволи топката да влезе в незащитения от Марко Амелия ъгъл.

Още в следващата атака Реал вкара и втори лек гол. Роналдо проби на скорост по крилото и след като стигна наказателното поле поднесе към Йозил. Той от своя страна опита с едно докосване технично да изведе Игуаин зад защитата, но топката рикошира в Бонера и след като придоби коварна парабола, прехвърли Амелия  и влезе в мрежата.

В 16-та минута Роналдо отново проби в наказателното поле и след като бе съборен от защитник имаше претенции за дузпа, но съдията не се трогна.

Дясната зона на защитата на Милан тотално издишаше и дори защитникът на Реал Марсело успя да пробие между двама души в наказателното поле и от аутлинията центрира точно към Игуаин, но той не стреля достатъчно остро с глава само на 5 метра от вратата.

Росонерите изглеждаха зашеметени, но след средата на полувремето успяха да се оттърсят от него и погледнаха по-смело към вратата на Касияс.

Първо в 27-та минута центриране в наказателното поле стигна до Дзамброта, който поднесе към Ибрахимович, но в последния момент защитник попречи на шведа да засече. След получилия се корнер топката не бе добре изчистена от бранителите на Реал и отново Дзамброта опита на пръв поглед лек далечен удар, след който обаче топката мина застрашително близо до сглобката на двете греди.

В 29-та минута Милан бе още по-близо до гола, тъй като Пирло тресна същата тази сглобка на гредите след много добре изпълнен пряк свободен удар.

Пет минути по-късно Милан имаше втора чудесна възможност. Роналдиньо намери напълно непокрит Зеедорф на ъгъла на наказателното поле, холандецът напредна малко напред и отправи силен удар, но прати топката над напречната греда.

Реал обаче бе опасен на контраатака и при една такава Роналдо нанесе изключително опасен удар от границата на наказателното поле, и топката се насочваше точно до страничната греда, но Амелия направи страхотно спасяване с една ръка.

В оставащите до края на полувремето минути Реал отново взе инициативата и имаше няколко добри възможности.

При една атака Игуаин получи много добра топка и тръгна сам срещу вратата, но се забави и позволи на Бонера да го застигне и да избие топката в корнер.

В 40-та минута късметът за малко да донесе трети гол на Реал. Роналдо направи ниско центриране в наказателното поле към Ди Мария, защитник на Милан успя да изпревари аржентинеца и да изчисти, но топката рикошира в крилото на Реал и за малко да влезе в мрежата.

След две минути Реал имаше страхотна възможност за контраатака със сериозно числено преимущество, но Ди Мария се полакоми да играе сам и провали чудесната атака.

В следващата атака Йозил и Роналдо матираха защитата на Милан с двойно подаване и германецът опита техничен диагонален удар от близко разстояние, но Амелия направи поредно блестящо спасяване.

Първото чисто положение през второто полувреме бе в полза на Реал. В 51-та минута Ди Мария центрира точно на главата на Игуаин, който засече само на 5 метра от вратата, но Амелия се хвърли и закова топката на голлинията.

Минута по-късно ролите се размениха и Игуаин центрира по земя на 5 метра пред наказателното поле и Ди Мария опита технично да засече с петичка, но не намери добре топката.

Двамата аржентинци очевидно се разбираха много добре и в 57-та минута Ди Мария хитро прехвърли цялата защита към връхлитащия на далечната греда Игуаин, но съвсем малко не достигна на нападателя на Реал да засече на празна мрежа.

В 67-та минута Игуаин сам си създаде добра възможност за изстрел, но ударът от десетина метра не бе достатъчно силен и не затрудни Амелия.

В 71-та минута като по чудо не падна гол във вратата на Милан. Марсело се включи чудесно и поднесе топката на тепсия към Роналдо, но той от точката на дузпата направи невероятно нескопосан удар и не уцели вратата.

Малко след това Сантяго Бернабеу избухна в мощни освирквания, тъй като в игра влезе напусналия скандално клуба преди три години Робиньо, който замени Роналдиньо.

Реал продължаваше да натиска и Месут Йозил спечели пряк свободен удар точно на границата на наказателното поле. Силният удар на Роналдо се отби в тялото на защитник и след това намиращият се в стената Пепе засече с шпагат към опразнената мрежа, но топката мина на половин метър покрай гредата.

Едва в 80-та минута Милан стигна до първата си опасност за гол през второто полувреме. Робиньо започна една бърза атака и подаде към влезлият малко преди това Пипо Индзаги, той от своя страна с едно докосване поднесе към Ибрахимович пред вратата, но Карвальо се намеси решително и попречи на шведа да засече от непосредствена близост.

Малко след това Робиньо сам застраши вратата на Реал с опасен удар от 20 метра, но Касияс направи добро спасяване.

Преди обаче Милан да се възползва от съживяването в редиците си, Жозе Моуриньо накъса играта с няколко смени и така мачът завърши без повече драми.


Реал Мадрид - Милан 2:0

1:0 Роналдо 13
2:0 Йозил 14

Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа, Карвальо, Пепе, Марсело, Чаби Алонсо, Кедира, Йозил (83 Ласана Диара), Ди Мария (87 Гранеро), Роналдо, Игуаин (89 Бензема)

Милан: Амелия, Дзамброта, Неста, Бонера, Антонини, Гатузо (59 Боатенг), Пирло, Зеедорф, Роналдиньо (72 Робиньо), Пато (79 Индзаги), Ибрахимович