Голямата звезда на датския гранд ФК Копенхаген Йеспер Гронкяр остана изключително доволен от равенството 1:1 срещу испанския шампион Барселона.

Двата тима се изправиха късно снощи в двубой от груповата фаза на Шампионската лига и датчаните успяха да изкопчат една точка, благодарение на която увеличиха шансовете си да се класират за директните елиминации.

"Всички сме много доволни, тъй като тази точка срещу отбор от калибъра на Барселона е голямо постижение за нашия клуб. Намираме се на фантастична позиция в групата и сме на прага на нещо голямо, което безспорно е специален момент, както за клуба, така и за нас футболистите и феновете", заяви Гронкяр, който бе сред най-добрите в снощния двубой.

"Всичко до този момент е като един хубав сън. Все още обаче ни остават два мача, разбира се. Ще се стремим на всяка цена да си запазим второто място до самия край на срещите", добави опитният халф, който предупреди съотборниците си да не си мислят, че вече са преминали групите.

"Като всеки отбор в Европа, ние искаме да се представяме добре у дома и всички тимове да знаят, че няма да им бъде лесно да ни победят на собствения ни стадион", каза още той.

"Разбира се, когато играеш срещу отбори като Барселона ще ти бъде трудно. Мисля обаче, че ние се представихме фантастично в този мач", завърши датчанинът.