Нападателят на италианския гранд Милан Робиньо е доволен как се развива кариерата му на "Сан Сиро".

Доста хора бяха отписали бразилския национал за големия футбол, след като той не помирисваше терен в Манчестър Сити.

Кариоката обаче акостира в гранда от Милано и е твърд титуляр в състава на Масимилиано Алегри от началото на сезона.

Към днешна дата Милан е лидер в класирането в Серия "А", а бразилецът също има голям принос за това нещо, тъй като има 10 попадения от началото на кампанията.

"Всичко върви много добре, ставаме все по-постоянни и по-постоянни в изявите си", заяви голаджията пред официалния сайт на УЕФА.

"Отборът играе силно, а ние сме щастливи и сме на върха на класирането в Калчото. Разбира се, има още доста мачове до края, но към днешна дата всичко върви супер. Аз пък усещам, че се аклиматизирам много добре към Милан и се надявам да ми върви до края на сезона", добави бразилецът.

"Росонерите" имат пет точки преднина пред Интер в Серия "А" и са фаворит за спечелването на титлата след края на сезона.

Печеленето на подобен голям трофей няма да е непознато на Роби, който успя да спечели два пъти трофея в Примера дивисион с Реал (Мадрид) между 2005 г. и 2008 г, когато бе в клуба.

"В Испания имах прекрасни моменти и станах на два пъти шампион с голям отбор като Реал (Мадрид). Напускането ми на испанската столица не бе много приятно, но постепенно станах по-зрял и гледам на нещата по друг начин", спомня си Робиньо.

Той коментира и мнението си за представянето на Милан в Шампионската лига. Грандът от Милано е на път да отпадне на 1/8-финалната фаза на турнира, след като загуби първия си двубой срещу Тотнъм с 0:1.

Пред миланистите предстои тежък реванш на "Уайт Харт Лейн", който трябва да спечелят на всяка цена, за да елиминират Спърс.

"Много ми се иска да стана еврошампион с Милан. За съжаление все още не съм печелил Шампионската лига, конкуренцията в този турнир е убийствена. Надяваме се да спечелим този трофей през настоящия сезон. Ако обаче не успеем, тогава ще се опитаме да сторим това през следващите няколко години"

"За жалост загубихме първия 1/8-финален мач срещу Тотнъм у дома, въпреки че бяхме по-добри от тях. Аз обаче вярвам, че можем да ги надвием като гости и да ги елиминираме", завърши бразилският национал.