Сър Алекс Фъргюсън отдавна е влязъл в историята. Той не само е най-успешният мениджър в британската история, но и този задържал се най-дълго начело на Ман Юнайтед. Самият Фъргюсън обаче призна наскоро, че съжалява, че Червените дяволи не са спечелили много в Европа, колкото например Реал Мадрид или Милан. Сега шотландецът има шанс да увеличи трофеите си ако победи Барселона на финала на Шампионската лига.

След победата 4:1 над Шалке в полуфинала реванш Фъргюсън бе много доволен. Той призна, че се е притеснявал от решението да пусне резервите (9 промени в състава), за да запази титулярите за важния сблъсък с Челси в неделя.

"Честно казано тези момчета ме накараха да се гордея. Това беше полуфинал, а такъв важен мач винаги носи съмнения в теб. Питах се дали не бъркам. Но съм доволен, че това, което направих имаше точния ефект", заяви Фъргюсън.

За Юнайтед това е пети финал в турнира на шампионите. В четири от тях начело е Фъргюсън. Единствено при първия през 1968 г., той не води червените дяволи. Сър Алекс се нареди в много елитна компания от треньори, които имат четири финала за КЕШ в кариерата си. Това са Мигел Муньос с Реал Мадрид (1960, 62, 64 и 66) и Марчело Липи с Ювентус (1996, 97, 98 и 2003).

"Факта, че сме на финал е фантастично за клуба. Там сме, където искаме да бъдем. Много пъти съм казвал, че трябваше да сме се справили по-добре в Европа през годините, но сега имаме отбор, който може да спечели купата", допълни Фъргюсън.