В Байерн Мюнхен вече правят планове да достигнат до финала в Шампионската лига, тъй като двубоят за титлата в най-престижния европейски клубен турнир ще се играе в дома на баварците "Алианц Арена".

Преди това обаче четирикратният европейски клубен шампион трябва да влезе в групите на надпреварата, а това няма да е никак лесна задача, тъй като тежки съперници чакат момчетата на Юп Хайнкес.

Медиите в Германия посочват като най-голяма опасност Рубин Казан, който е един от петте възможни тима, които могат да се паднат на Байерн.

Руският клуб е костелив орех за европейския шампион Барселона, който записа едва една победа в 4 сблъсъка с Рубин. Освен това руснаците се намират във форма, тъй като шампионатът им е в разгара си.

Друг тежък съперник, който може да се падне на Байерн утре в Нион е Твенте. На вратата на холандците е българският национален вратар Ники Михайлов, който може да стъжни живота в Мюнхен с фантастичните си намеси при евентуален сблъсък с Байерн.

Удинезе бе напуснат от звездата си Алексис Санчес, но босът на тима Джампаоло Поцо заяви, че "фриуланите" са много по-силни в защита. Ако се доверим на собственика на италианския тим, то пред Байерн се появява трето сериозно препятствие.

Другите два възможни отбора, с които може да се падне тимът от Мюнхен са датският Одензе и швейцарският Цюрих, които не са особена класа, но пък за статистиката могат да изхвърлят Байерн от групите на турнира.

Бастиян Швайнщайгер, който вчера получи похвали от бившия наставник на Байерн Отмар Хитцфелд, е уверен в успеха на своя тим.

"Съперникът, който ще ни се падне, ще има да преглъща повече след жребия, в сравнение с нас", безкомпромисно отсече Швайни.

Първите плейофни мачове са на 16/17-ти август, а реваншите - на 23/24-ти август. Груповата фаза на Шампионската лига стартира на 13-ти септември.