Мениджърът на голямата сензация във Висшата лига Манчестър Сити Роберто Манчини смята, че отборът му към момента е на едно и също ниво с големите испански грандове Реал Мадрид и Барселона.

"Гражданите" правят феноменален старт в английския шампионат и отборът уверено води в класирането в Премиерлийг към днешна дата.

Сити е на върха в таблицата, след като отборът не допусна нито една загуба в 12-те мача от началото на сезона. Отборът обаче претърпя един неуспех в Шампионската лига, след като загуби от Байерн с 0:2 на "Алианц Арена".

Тимът в момента е на второто място в своята Група А в най-комерсиалния турнир, като има още в актива си две победи и едно равенство.

Пред тима предстои изключително важна среща с Наполи, след което трябва да стане ясно, дали Сити ще успее да премине груповата фаза или не.

"Започнахме сезона много добре и това е важно за увереността на отбора", коментира Манчо на пресконференцията преди утрешния мач.

"Не мисля, че сме по-добри от Реал Мадрид и Барселона, но вероятно сме на едно и също ниво с тези два отбора", добави италианският специалист.

"Ние знаем, че сезонът е дълъг и вероятно ще дойде и момент, в който можем да загубим", каза още бившият треньор на Интер.

"На всеки три дни имаме мач към момента и януари ще бъде критичен момент за нас. Надявам се обаче да продължаваме по този начин. Щастлив съм от моментната ни форма, защото играчите ми се представят доста добре", отсече той.

"Със сигурност ще имаме трудни моменти", не пропусна да отбележи още наставникът на Манчестър Сити.

Междувременно наставникът на Наполи Валтер Мацари даде да се разбере, че неговият тим ще гони на всяка цена победа срещу Манчестър Сити.

Италианецът знае, че неговият отбор ще изпита сериозни трудности срещу лидера във Висшата лига, но въпреки това се точи за успех.

"Сити e на едно ниво като Барса, Реал Мадрид и Челси. На терена обаче ние ще се борим здраво, за да създадем проблеми на противника. Сигурен съм, че можем да направим живота на Сити труден"

"Ако се представяме добре във всяка една зона, тогава не виждам защо да не стигнем до добър резултат в тази среща", отсече треньорът на неаполитанци на пресконференцията преди мача.