В 14.30 часа българските отбори в Лига Европа ще разберат евентуалните си съперници в третия квалификационен кръг на турнира.

Преди да достигнат до това стъпало на надпреварата, Левски, ЦСКА и Локомотив Пловдив ще трябва да отстранят съответно Сараево, Мура и Витес.

И докато за "смърфовете" това изглежда трудна задача след равенството 4:4 у дома, то за софийските отбори е абсолютно задължително да преодолеят скромните си съперници.

Ако се класират напред, Левски и ЦСКА ще бъдат поставени и съответно ще имат шанса да играят с непоставени отбори, които би трябвало да бъдат напълно преодолими за тях.

По-тежка ще е задачата на Локо Пловдив, който ако евентуално отстрани Витес, ще бъде непоставен и ще има труден съперник в следващия етап на турнира.

Двойката, която ще излъчи противника на родния шампион Лудогорец, трябва да стане известна след 13.00 часа българско време.

Именно тогава ще стартира и тегленето на жребия. Лудогорец обаче не е сигурен за третия квалификационен кръг, тъй като след 1:1 у дома предстои тежко гостуване на Динамо Загреб в Хърватия.