Олимпиакос обърна Арсенал с 2:1 в последния мач от Група B на Шампионската Лигa, игран на стадион "Караискакис".

Гърците не се бореха за нищо, но въпреки това изиграха добър двубой и за втора поредна година успяха да победят "артилеристите" на своя стадион.

Гостите откриха резултата с гол на Томаш Росицки през първото полувреме. След почивката обаче Маниатис изравни в 65-та минута, а след това появилия се като резерва Митроглу отбеляза победното попадение в 73-та минута.





Преди мача тимът на Арсен Венгер таеше надежди, че може да се класира на първо място в групата. Въпреки това французинът пусна предимно резервни футболисти.

Първите две интересни атаки бяха пред наказателното поле на Олимпиакос. При контраатака Жервиньо даде извеждащ пас към Маруан Шамак, но нападателят не си поведе добре топката в наказателното поле и изпусна да се окаже очи в очи с вратаря. След това Алекс Окслейд-Чембърлейн навлезе непокрит в наказателното поле, но от сравнително малък ъгъл реши да центрира, вместо да стреля и не намери съотборник.

За Олимпиакос Джебур проби в наказателното поле и от аутлинията поднесе назад към съотборник, но в последния момент Вермаелен се хвърли и му попречи да засече.

Последваха две отлични възможности за "артилеристите". Първо Шамак свали топката с глава в наказателното поле и след рикошет в защитник тях дойде на тепсия за Рамзи, но той от десетина метра по нелеп начин не успя да я уцели.

След това пък Шамак получи извеждащ пас зад защитата и успя да изпревари вратаря за топката, но си я поведе прекалено силно и тя излезе в аут.

В 21-та минута Шчесни трябваше да се намесва, когато след центриране от корнер Торозидис засече с глава.

Три минути по-късно стражът на Арсенал блокира и силен удар от 12-13 метра на Абдун. Отново Абдун игра много настойчиво в атака и това позволи на Торозидис да се озове на добра стрелкова позиция, но той стреля над вратата.

Постепенно домакините започнаха да притискат съперника си, но в 37-та минута Арсенал откри резултата. Жервиньо проби в наказателното поле, близо до аутлинията финтира защитник и поднесе назад, където връхлитащият Росицки от десетина метра простреля Каръл.

Гръцкия тим можеше да отговори само две минути по-късно, когато Машадо проби в наказателното поле и от аулинията поднесе пред вратата,но Шчесни се хвърли и пресече.

На полувремето Арсен Венгер реши да даде почивка на най-активния в неговия отбор Томаш Росицки и в игра се появи Андрей Аршавин. След центриране от фаул на руснака Маруан Шамак отправи удар с глава, но недостатъчно силен, за да преодолее вратаря.

Три минути по-късно пък се получи много интересна ситуация, при която Шамак центрира от крилото и нисичкият Аршавин стреля от отлична позиция с глава, но не му достигна ръст и съответно насочи топката над вратата.

Малко по-късно обаче Аршавин имаше отлична възможност, когато непокрит овладя топката на гърди в наказателното поле и стреля от упор, но Каръл направи невероятно спасяване.

В тези минути гостите бяха по-активни, но постепенно Олимпиакос изнесе играта напред. След центриране в наказателното поле Машадо отправи лек удар с глава, но насочи топката точно до страничната греда и Шчесни едва успя да избие в корнер.

В 65-та минута Олимпиакос изравни. След центриране в наказателното поле, удар с глава рикошира в Скилачи и топката се търкулна пред вратата. Защитникът се забави с изчистването и Маниатис отблизо направи добавка под носа на Шчесни.

Две минути по-късно отново Скилачи бе несигурен и предизвика фаул пред наказателното поле на Арсенал. Машадо стреля точно в очертанията на вратата, но Шчесни се хвърли и спаси.

В 72-та минута за Олимпиакос в игра се появи Митроглуи още в следващата минута той осъществи пълния обрат. Нападателят игра индивидуално пред наказателното поле, намери пролука за изстрел и със страхотен диагонален удар преодоля Шчесни и заби топката до гредата.

Този гол окончателно съкруши амбициите на Арсенал и до края англичаните нямаха нито една смислена атака. Единствено при една ситуация Жервиньо падна за дузпа в наказателното поле, но съдията нямаше достатъчно основания да отсъди дузпа.


Олимпиакос - Арсенал 2:1


0:1 Росицки 37
1:1 Маниатис 65
2:1 Митроглу 73

Олимпиакос:
Каръл, Маниатис, Контрерас, Манолас, Торозидис, Машадо, Фейса (60 Фустер), Диаките, Греко, Абдун (72 Митроглу), Джебур (82 Ибагаса)

Арсенал:
Шчесни: Дженкинсън, Вермаелен, Скилачи, Мийди (83 Анга), Коклен, Рамзи, Росицки (46 Аршавин), Окслейд-Чембърлейн, Жервиньо, Шамак