Константинус Митроглу се превърна в героя на Олимпиакос при победата с 3:0 като гост на Андерлехт. Нападателят заби и трите гола за гръцкия тим в Брюксел. Победата катапултира тима от Пирея на второто място в групата зад лидера ПСЖ.

Митроглу се превърна в първия грък направил хеттрик в Шампионската лига. Той откри резултата още в началото на мача. Андрелехт пропусна да изравни от дузпа, след като Митрович не бе точен от бялата точка.

След паузата Митроглу наниза още две попадения и оформи своя хеттрик. Нападателят вече има 4 гола този сезон в турнира и изостава само с един от лидера при реализаторите в турнира Кристияно Роналдо от Реал Мадрид.

Митроглу наниза феноменален гол и в първия мач преди две седмици, когато Олимпиакос падна 1:4 от Пари Сен Жермен у дома.

В последните си седем мача за Олимпиакос в Шампионската лига , Митроглу има 7 попадения. Той вече стигна до кота 13 гола в надпреварата, като вече изравни най-резултатния си сезон в турнира. Той имаше 4 гола и през миналата кампания.

Митроглу е първия играч на Олимпиакос с хеттрик в надпреварата от 11 години насам. За последно това направи Предраг Джорджевич през 2002 г. срещу Байер Леверкузен.