Реал Мадрид - Копенхаген, мач от Група B на "Шампионската Лига". Стадион "Сантяго Бернабеу", начало 21.45 часа.

Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Диего Лопес, Хесус
Защитници: Варан, Пепе, Рамос, Коентрао, Марсело, Арбелоа, Начо, Карвахал
Полузащитници:  Иско, Ди Мария, Модрич, Кедира, Ияраменди, Касемиро
Нападатели: Роналдо, Бензема, Хесе, Мората

Контузени:  Чаби Алонсо, Бейл



ПРОГНОЗА:
Реал Мадрид посреща датския Копенхаген в мач от Шампионската Лига. Двубоят е перфектна възможност за белите да се реваншират за неприятното поражение от Атлетико Мадрид през уикенда.

Тогава Реал загуби мадридското дерби с 0:1, което бе първа домакинска загуба в първенството от декември месец 2012-та година и първо поражение от Атлетико от 1999-та година.

Реакцията на феновете бе още по-остра, тъй като "Кралския клуб" изигра много слаб мач и почти нямаше голово положение. И това започва да се превръща в повод за притеснение, тъй като преди това Реал изигра почти толкова неубедителен мач срещу Елче и имаше нужда от съдийска помощ, за да победи с дузпа в 94-та минута.

Все още обаче е рано да се прецени дали това е началото на криза под ръководството на Карло Анчелоти или става дума за един от типичните есенни спадове, които Реал има в последните няколко години. Вече няколко сезона подред Реал показва колеблива форма в началото на сезона, макар това да е валидно само за гостуванията.

Загубата от Атлетико обаче също не трябва да бъде сочена като автоматичен показател за тежка криза, тъй като просто тимът на Диего Симеоне е изключително силен. Дори и намиращата се в чудесна форма Барселона имаше огромни проблеми срещу "Дюшекчиите" в мачовете за Суперкупата на Испания и два пъти не можа да победи.

Сега обаче срещу аутсайдера в групата Копенхаген Реал няма да има никакви извинения и трябва не само да победи, но и да покаже добра игра. Предпоставките за това са налице. Карло Анчелоти има все по-малко кадрови проблеми и в тима се завърнаха Фабио Коентрао, Рафаел Варан и дори Марсело. Единствено новото попълнение Гарет Бейл ще отсъства, но за момента това сякаш по-скоро е плюс, отколкото проблем, тъй като няма да има експерименти с Анхел ди Мария.

От своя страна Копенхаген се намира в не особено добра форма. Датският шампион се намира едва на 11-то място в класирането на Суперлигата след като спечели едва 10 точки в 10 кръга.

В шампионската Лига пък тимът на Стале Солбакен има само една победа в последните 7 мача и е загубил 5 от последните си 7 гостувания. Това показва, че равенството 1:1 срещу Ювентус преди две седмици е било по-скоро случайност, отколкото заслуга на Копенхаген.

Вероятността обаче датчаните да устоят срещу Реал на Бернабеу обаче е прекалено малка.

Резултат: 4:0