Наполи се изравни с Арсенал и Борусия Дортмунд по точки в група F на Шампионската лига след като победи с 2:1 Олимпик в Марсилия. Това бе втора победа за неаполитанците в групата и отбора на Рафа Бенитес вече има 6 точки. Олимпик остана на дъното без спечелена точка.

Гонсало Игуаин направи огромен пропуск в средата на първото полувреме, но малко преди края му Кайехон откри резултата за Наполи. През второто полувреме Дуван Сапата с прекрасен удар от дистанция покачи на 2:0, но края беше доста нервен за италианците.

Андре Аю намали 4 минути преди края, а в последните минути Олимпик пропусна да изравни дори.



След провалите в последните 2 гостувания на Арсенал и Рома, Наполи сега искаше да се върне към доброто представяне като гост. Италианците приветстваха обратно в състава голмайстора Гонсало Игуаин, който преодоля мускулна травма и бе титуляр. Сунига и Бритос пропуснаха мача заради контузии, а Мертенс бе предпочетен пред Лоренцо Инсине.

След само 3 минути Мертенс пробва рефлекса на вратаря Манданда, който спаси. Наполи беше много активен, но и Пепе Рейна се намесваше. Вратарят на италианците спаси удар на Диавара с глава.

Наполи направи мълниеносна контра и Мертенс изведе Игуаин сам срешу вратаря. От чиста позиция обаче нападателят не уцели вратата. Пипита се реваншира малко преди почивката, когато пусна прекрасен пас за Кайехон, който овладя и с удар в близкия ъгъл направи 1:0.

След почивката Наполи имаше още добри положения. Инлер стреля силно, но неточно, а искане за дузпа бе подминато от съдията. В 67-ата минута Дуван Сапата удвои аванса на гостите. Колумбиецът стреля силно от дистанция и топката се заби в ъгъла - 2:0.

Това беше първи гол на Сапата с екипа на Наполи. Той се оказа и победен за отбора, защото Олимпик върна едно попадение. В 86.ата минута Андре Аю се разписа след пас на брат си Джордан.

В заключителните минути Рейна на няколко пъти се намесваше решително при центрирания в наказателното поле, но Наполи оцеля и взе втората си победа в групата. За Олимпик пък това бе четвърта поредна загуба във всички турнири.

ОЛИМПИК М - НАПОЛИ
0:1 Кайехон 42
0:2 Сапата 67
1:2 Андре Аю 86

ОЛИМПИК М: Манданда, Фани (53 Абдала), Диавара, Н'Колу, Морел, Ромао, Шейру, Пайет (71 Товен), Валбуена, А. Аю, Жиняк (77 Дж. Аю)

НАПОЛИ: Рейна, Маджо, Албиол, Фернандес, Армеро, Бехрами, Инлер, Мертенс (76 Место), Хамшик (84 Инсине), Кайехон, Игуаин (58 Сапата)