Наполи продължава да няма загуба у дома в историята на турнира на Шампионите, но се потруди доста, за да спечели 3:2 срещу Олимпик Марсилия. Французите първо поведоха, а след това изравниха за 2:2.

Гонсало Игуаин бе героят за италианците, като заби два гола в мрежата на съперника. Олимпик поведе още в 10-ата минута с гол на Андре Аю. Само за 2 минути Наполи обърна до 2:1. Първо точен бе Инлер, а след това и Игуаин се разписа.

Наполи обаче се отпусна в началото на второто полувреме и след няколко пропуска Олимпик изравни с гол на Товен. След това обаче до края на терена бе само тимът на Наполи, който направи няколко отлични атаки, отново поведе чрез Игуаин, а и удари греда.

С победата Наполи събра 9 точки от първите 4 кръга и е с равни точки с Арсенал на върха в групата. Борусия Дортмунд има 6 пункта. Италианците гостуват в Германия в следващия мач, а накрая приемат Арсенал.



Треньорът на Наполи Рафа Бенитес обяви, че този мач е задължителен за печелене, ако отборът иска да се класира на осминафиналите. Испанецът не изневери на себе си и направи промени в състава. На пейката останаха Марек Хамшик и Валон Бехрами. Зад Игуаин действаха Кайехон, Пандев и Мертенс.

Олимпик Марсилия нямаше нито една точка в актива и беше абсолютен аутсайдер в групата. Брататя Аю водеха атаката на французите, а Жиняк остана на пейката.

Началото бе отлично за Наполи. Първо Кайехон стреля от воле още в първата минута, а след това Драйс Мертенс от чиста позиция стреля към далечния ъгъл, но топката облиза гредата и излезе в аут.

Олимпик изненадващо поведе в 10-ата минута. Андре Аю засече топката след корнер и с глава я прати в горния ъгъл. Нападателят надскочи Кристиян Маджо, за да се разпише.

Наполи продължи да атакува. Мертенс стреля право във вратаря Манданда, а след това вратаря на французите изпусна топката в краката на Кайехон, но до гол не се стигна.

Наполи обаче направи пълен обрат с 2 гола за 120 секунди. След корнер Манданда направи отлично спасяване, за да спре удар на Фернандес, но топката се озова в Инлер, който овладя на гърди и от воле я прати в мрежата - 1:1.

След още 2 минути Наполи вече водеше. Инлер отне топката в средата на терена, подаде към Пандев, който свали топката към Игуаин и аржентинеца с прецизно воле я прати в мрежата.

До края на полувремето Олимпик опита да отвърне и направи добра контра, но удара на Джордан Аю бе  право във вратаря Рейна.

След паузата Олимпик Марсилия заигра по-добре и постоянно нападаше. Товен опита силен удар с левия крак, топката мина толкова близо до гредата, че за секунда "Сан Паоло" замлъкна. След това Джордан Аю пробва удар с десния крак, но топката отиде в публиката.

От пейката за Олимпик влезе Пайе, който веднага стресна Наполи. Резервата направи индивидуален пробив на скорост и стреля с десния крак, но не уцели близкия ъгъл.

В 63-ата минута логичното се случи и Олимпик Марсилия изравни. Пайе центрира от левия фланг, Армеро опита да изчисти топката, но до него беше Товен и защитника на Наполи уцели съперника и топката спря в мрежата.

Чак след този гол Наполи се сети да атакува отново. В 75-ата минута домакините пак поведоха. Фернандес подаде наляво към Мертенс, който напредна и пусна успоредно на вратата за Игуаин. Втори гол за Пипита в мача и трети за сезона в турнира.

За първи път в кариерата си Игуаин вкарва два гола в един мач от Шампионската лига. Той вече изравни най-доброто си постижение за един сезон в надпреварата, като вкара 3 пъти и за Реал през 2011/12.

След това Наполи не спря да атакува до края. Кайехон избухна с мощен удар от дистанция, но не уцели вратата. След това отново Кайехон отправи отличен удар, но не уцели вратата.

Наполи нямаше късмет да реши мача след удар на резервата Инсине. Чудесен шут в далечния ъгъл остави вратаря Манданда на място, но топката се отклони от гредата.

Две минути преди края Армеро направи изключителен пробив отляво, като остави зад гърба си двама съперници и опита от малък ъгъл да изненада Манданда, но не успя да го стори.

Така Наполи запази серията си никога да не губи у дома в турнира на шампионите. Отборът събра 9 точки, колкото има и Арсенал. Борусия Дортмунд е с 6. Англичаните и германците са последните два съперника на Наполи в групата.


НАПОЛИ - ОЛИМПИК М 3:2
0:1 А. Аю 10
1:1 Инлер 22
2:1 Игуаин 24
2:2 Товен 63
3:2 Игуаин 75

НАПОЛИ: Рейна, Маджо, Албиол, Фернандес, Армеро, Инлер, Джемайли (90 Бехрами), Кайехон, Пандев (66 Хамшик), Мертенс (83 Инсине), Игуаин

ОЛИМПИК М: Манданда, Абдала, Н'Колу, Диавара, Морел, Ромао (83 Лемина), Шейру, Товен, Валбуена (57 Пайе), Дж. Аю (67 Жиняк), А. Аю