Барса разнебити с 6:1 Селтик на "Ноу Камп" и заслужено взе първото място в Група "Н" на Шампионската лига. Хеттрик за каталунците заби Неймар, по един гол добавиха Пике, Педро и Тейо. Точен за гостите бе Самарас.

Каталунците тотално размазаха и се подиграха с неадекватните си гости, които не знаеха къде се намират и логично отнесоха срамна загуба.

Барса демонстрира феноменален футбол, гарниран със смазваща преса, уникални атаки, красиви отигравания и страхотни попадения.

Селтик от своя страна тотално разочарова и за цял мач създаде едно-единствено сериозно голово положение, вкарано в края от Самарас. Така гостите записаха поредна загуба в турнира и логично заеха последното място в групата.

Освен впечатляващата си победа Барса мина и котата от 1000 попадения в международните си срещи, като вече те са 1005. Неймар пък се превърна в първият футболист вкарал хеттрик в Копа Либертадорес и в Шампионската лига.


Барса започна атакуващо мача и още в началото натика гостите от Шотландия в собствената им половина.

В 3-ата минута Шави пусна страхотен пас към Неймар, който бе леко блъснат в гърба от Лустиг в наказателното поле на Селтик, но не бе отсъдена дузпа, а такава можеше и да бъде дадена на каталунците.

Испанците продължиха да мачкат и малко по-късно Адриано изведе технично Шави във вратарското поле на гостите, но там той бе блокиран от Амброуз. Логичното се случи в 7-ата минута, когато Барса заслужено вкара.

Алексис Санчес бе изведен в наказателното поле на Селтик, където финтира леко Метюз и стреля с левия крак, последва спасяване на Форстър, но топката попадна в Пике, който от няколко метра опъна мрежата за 1:0.

След това попадение Барса малко успокои темпото, което даде възможност на Селтик да стигне до положение пред Пинто, но Браун стреля над вратата.

В 14-ата минута каталунците сътвориха страхотна контра, при която Шави изведе Педро по дясното крило, той напредна и центрира остро в наказателното поле на шотландците, където дебнеше Неймар, но в последния момент Ван Дайк подложи крак и изчисти топката.

Последва шанс за гостите, които стигнаха до положение чрез Самарас, но елинът стреля несериозно и топката излезе неточно в аут. Барса отново вдигна оборотите и в 23-ата минута стигна до поредно голово положение.

Тогава Санчес развинти от финтове отбраната на Селтик и прехвърли топката към Неймар на точката на дузпата, последва шут, но право в тялото на Амброуз, топката обаче попадна в Пике, който стреля, но Форстър спаси.

Малко по-късно Барса поиска отново дузпа за съприкосновение на Метюз срещу Санчес, но не последва наказателен удар. В 27-ата минута Пике за пореден път се озова на голова ситуация, но стреля от твърде малък ъгъл и Ван Дайк блокира топката.

Шест минути по-късно Неймар разнебити и се подигра със защитниците на Селтик, нахлу мощно в наказателното поле на гостите, но си поведе твърде силно топката и тя му бе избита от Браун.

Последва шанс за Селтик, но удар на Браун от дъгата на наказателното поле мина до дясната греда на Пинто.

В 38-ата минута Барса сътвори страхотна атака. Каталунците си размениха поне дузина пасове, при което Неймар бе изведен отляво, но стреля до лявата греда. Две минути по-късно домакините логично забиха и второ попадение.

Тогава Пике пусна на Неймар отдясно, който финтира технично Ван Дайк и намери Педро във вратарското поле, който засече топката в мрежата на Форстър за 2:0.

Това обаче не бе всичко за това първо полувреме и каталунците бутнаха и трети гол на слисаните си гости.

Секунди преди почивката Барса напарви разногледи шотландците с множество разцъкващи подавания, при което Монтоя проби отдясно и намери хитро Неймар, който от малкия пеналт вкара за 3:0.

Второто полувреме започна с нова феноменална атака на Барса преминала през всички играчи, при което Монтоя намери Шави, той пусна към Неймар, който с отсечен удар опъна мрежата на Селтик за 4:0.

Уникална атака овенчана с красив гол за Барса. Последва отличен удар на Шави от фаул, но Форстър спаси. Барса продължи да мачка и заби нов парцал във вратата на Селтик.

В 58-ата минута Адриано проби отляво и намери хитро Неймар, който показа бразилска техника в наказателното поле и с вътрешен удар с десния крак прати топката в мрежата, макар че тя бе довкарана от защитник на гостите за 5:0.

Попадението обаче бе записано на сметката на Неймар и той оформи хеттрик. Каталунците правеха каквото си поискат на терена и наполно се гавреха с неадекватните си гости, които не знаеха къде се намират.

След час игра домакините стигнаха до ново чисто положение, но Педро изпусна уникален шанс за гол, като не успя да вкара от три метра. Шестото попадение обаче не закъсня.

В 72-ата минута Шави намери Адриано по лявото крило, той изведе през центъра Тейо, който шутира от границата на наказателното поле и след рикошет топката влетя в мрежата на Форстър за 6:0.

До края на срещата Барса контролираше мача, но допусна лек гол в 88-ата минута, когато Самарас се извиси ис глава вкара почетно попадение за 6:1. Така Барса взе страхотна победа и първото място в групата, докато Селтик е аут от европейските клубни турнири.

Барса - Селтик 6:1

Голмайстори:
1:0 Пике (7)
2:0 Педро (40)
3:0 Неймар (45)
4:0 Неймар (48)
5:0 Неймар (58)
6:0 Тейо (72)
6:1 Самарас (88)

Барселона:13.Пинто, 2.Монтоя, 3.Пике, 14.Масчерано, 21.Адриано, 6.Шави, 16.Бускетс, 24.Серхи Роберто, 7.Педро, 9.Санчес, 11.Неймар

Селтик:1.Форстър, 2.Метюз, 4.Амброуз, 5.Ван Дайк, 23.Лустиг, 6.Битън, 8.Браун, 16.Ледли, 9.Самарас, 11.Бурихтер, 20.Пуки.