Челси постигна домакинска победа с 1:0 над румънския Стяуа в последния двубой на тима от групите в Шампионската лига.

След този успех "Сините" си бетонираха първото място в своята група и ще могат да се надяват на по-лек жребий за директните елиминации.

Единственото попадение падна в 11-ата минута и бе дело на Демба Ба. Първоначално голът бе записан като автогол на Георгиевски, но след това авторството му бе променено. 

След този мач Челси завърши групата с актив от 12 точки на 1-ото място в класирането, докато Стяуа финишира със скромните 3 точки на последното място.

Домакините не впечатлиха особено с представянето си в срещата, като отборът дори можеше да инкасира попадение.
 



Мачът започна силно за домакините, които търсеха ранно попадение още от първата минута.

В 3-ата минута пред Луис се откри добър шанс за гол, но бранителят стреля извън пределите на вратата. Бразилският бранител успя да се измъкне от пазача си след изпълнение на корнер и отправи удар от воле, от наказателното поле, но така и не успя да намери целта.

Минута по-късно домакините стигнаха до още една възможност, след като Вилян видя Оскар на много добра позиция, но ударът на последния мина буквално на сантиметри встрани вратата.

В 6-ата минута пък се създаде меле в наказателното поле на гостите, но те отново се спасиха, след като Шукала извади топката в корнер.

Логичното обаче се случи и в 11-ата минута Челси поведе в резултата след гол на Демба Ба.

"Сините" спечелиха корнер и Вилян центрира, след което Оскар отклони топката към близката греда, а Ба от половин метър дистанция я вкара във вратата. В ситуацията попадението бе записано първоначално като автогол на Георгиевски, но в крайна сметка авторството му бе променено.

Македонският национал си вкара автогол в първия мач между двата тима в Букурещ.

Румънците имаха фантастичен шанс за изравняване на резултата в 14-ата минута, но Янку пропусна останал сам срещу Шварцер и ударът му не намери целта.

В следващите минути домакините продължиха с доброто си представяне, като момчетата на Жозе Моуриньо пропуснаха идеален шанс да стигнат до втори гол в 27-ата минута.

След изпълнение на корнер топката достигна до Иванович, който от близка дистанция се опита да я насочи към вратата, но Татарушану по фантастичен начин спаси.

Няколко минути след това Станчиу отправи удар от границата на наказателното поле, но Иванович застана на пътя, на топката.

Нападателят на гостите Капетанос отправи изключително опасен удар от 25 метра, който мина много близо до вратата на Шварцер. Това стана в 36-ата минута.

Минута по-късно Лампард направи същото, но топката мина на сантиметри встрани вратата на гостите.

В 39-ата минута след изпълнение на корнер за Челси топката срещна гредата и попадна в Ба, който опита удар от близка дистанция, но реферът видя игра с ръка на сенегалеца и отсъди нарушение за гостите.

До края на полувремето нямаше повече попадения и резултатът се запази на почивката.

Второто полувреме започна изненадващо силно за гостите, които започнаха силно след почивката.

Все пак първото положение през втората част бе за Челси и в 53-ата минута Ба бе близо до гола. "Сините" направиха страхотна атака, която премина през Вилян, Оскар и Азар, като в крайна сметка сенегалецът бе намерен в наказателното поле, но той не успя да се разпише от близка дистанция. 

Няколко минути след това Луис центрира за Ба в наказателното поле, но топката бе прекалено висока  за сенегалеца и той не успя да отиграе добре положението. 

В 63-ата минута домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар, който бе изпълнен от Оскар, но бразилецът отправи директен удар и то право в ръцете на вратаря.

В следващите минути не се случи нищо интересно на терена, като темпото на игра спадна.

В 70-ата минута Азар бе близо до втори гол за Челси. Шюрле направи страхотен пробив и отправи удар около границата на наказателното поле, но топката попадна в белгиеца, който от добра позиция стреля над вратата.

Няколко минути след това Азар отправи мощен удар от 25 метра, но той премина малко над напречната греда. В самия край на мача Шварцер бе принуден да спасява силен удар от наказателното поле.

До края на мача не паднаха повече попадения. 

ЧЕЛСИ - СТЯУА 1:0
Ба 11''

ЧЕЛСИ: Шварцер, Иванович, Тери, Луис, Коул, Вилян, Лампард, Микел (75 - Микел), Азар, Оскар (67 - Шюрле), Ба

СТЯУА: Татарушану, Латовлевичи, Шукала, Парвулеску, Георгиевски, Гардош, Чипчиу,  Пинтилий (64 - Тату), Станчиу (61 - Препелита), Янку, Капетанос (71 - Пиовачари)