Треньорът на руския Зенит Лучано Спалети се надява отборът да постигне важна победа срещу Борусия Дортмунд в днешното си домакинство от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Двата тима ще се изправят днес един срещу друг на руска земя, а ако домакините искат да запазят шансовете си да преминат тази фаза на надпреварата ще трябва да постигнат успех на свой терен.

"Зенит живее за Шампионската лига", обяви Спалети на пресконференцията преди мача.

"Както вече казах, Борусия Дортмунд е един много силен противник. Тук си говорим за отбора, който игра в последния финал на Шампионската лига, а това говори красноречиво за качествата му".

"Дортмундци са тим от най-високо ниво. В Германия те се борят за второто място. Казвам го, защото по всичко изглежда, че Байерн е сигурният шампион. По мое мнение противникът ни се намира в добра форма, въпреки че загуби от Хамбургер".

"Целите ни са високи и футболистите го знаят. Казах вече на играчите ни, че пред нас се отваря една възможност, която се случва рядко. Можем да пренапишем клубната история с представянето си в турнира".

Халфът на тима Анатолий Тимошчук пък изрази мнение, че Борусия ще хвърли всичко в мачовете от Шампионската лига, след като отборът практически няма шанс за титлата в Германия.

"Мисля, че цялостната ситуация е ясна на всички. Ако треньорът се нуждае от моята помощ за подготовката на мача, аз съм готов да дам всичко от себе си да му помогна, но има скаути които са гледали специално мачове на Борусия.

"В Бундеслигата нещата са ясни - Байерн ще стане шампион, а Дортмунд ще се фокусира върху представянето си в Шампионската лига.

"Според мен те ще се хвърлят срещу нас. Загубата им от Хамбургер си я обяснявам по следния начин: Това се случва, когато един отбор се готви за Шампионската лига".