Галатасарай и Челси завършиха при реми 1:1 в първия сблъсък между двата тима от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Лондончани първи откриха резултата чрез гол на Фернандо Торес в 9-ата минута.

След почивката обаче домакините се представиха много по-силно и резултатът бе изравнен от Чеджу в 65-ата минута.

Това бе и първото равенство на лондончани срещу турски тим.

Дрогба успя да играе срещу бившия си отбор, като направи някои добри неща на терена. Домакините нацелиха и греда след почивката. Интригата ще се запази във втория сблъсък на "Стамфорд Бридж".
 



Мачът започна на добри обороти, като в 4-ата минута пред Челси имаше страхотна възможност да открие резултата.

Муслера сгреши много неприятно, след като излезе извън наказателното поле и подари топката на Вилян, който обаче не успя да намери от 23-24 метра опразнената врата. При удара по въздуха на бразилеца самият вратар на гостите игра с глава и така отклони кълбото, за да не влезе във вратата му.

Точно три минути по-късно Торес центрира ниско в наказателното поле на противника, а Тери се опита елегантно с пета да реализира, но опитът му не се получи и топката бе избита от противников бранител.

Все пак лондончани стигнаха до гол аванс в 9-ата минута чрез Торес.

Защитата на Галатасарай бе преодоляна по елементарен начин и Аспиликуета подаде топката на своя съотборник пред малкото наказателно поле, а испанецът отклони топката във вратата на противника, въпреки че двама футболисти на турския тим направиха опит с шпагати пред него да спрат кълбото.

Галатасарай обаче също създаде интересна ситуация и в 12-ата минута Снайдер добре видя навлизащия в наказателното поле на Челси Дрогба, но нападателят не си спря добре топката и в крайна сметка притъпи опасността.

Минута след това Вилян отправи удар от 20-ина метра, който попадна право в ръцете на вратата. Малко след това пък Торес опропасти опасност в полза на тима си, като предпочете да търси удар, вместо да подаде на намиращите се до него Вилян или Шюрле.

В 17-ата минута пък Хайрович от състава на домакините отправи удар от движение, от границата на наказателото поле, след хубав пас на Йълмаз, но топката прелетя доста над вратата.

През следващите минути на терена не се случи нищо интересно, като темпото на игра леко поспадна.

В 27-ата минута Челси можеше да удвои преднината си. След много хубаво центриране на Шюрле топката попадна в Рамиреш, който от удобна позиция, от 13-14 метра, прати топката над вратата.

Последваха не толкова интересни минути на терена, но в 40-ата минута Чех трябваше да се намесва след удар на Тейес от няколко метра.

В 42-ата минута се случи нещо доста куриозно. При изпълнение на тъч от страна на домакините в близост до вратата на Челси имаше две топки на терена, като Джон Тери, в който се намираше едно от кълбата, умишлено го хвърли в посока към рефера.

В тази ситуация Бурак вкара от много малък ъгъл, но попадението не бе зачетено заради правилниците, а Тери получи жълт картон за разкарване на топката.

Второто полувреме започна със страхотен пропуск за Челси и в 52-ата минтуа Азар видя с перфектен пас по коридор Торес, който от няколко метра пропусна да реализира втория си гол в мача, като ударът му бе спасен от Муслера. Нападателят бе с една крачка пред двамата го преследващи бранители на противника и практически се оказа сам срещу вратаря.

Минута след това Галатасарай бе на косъм от изравняване. Инан видя с изключителен пас с пета Йълмаз, който в опита си да потърси Дрогба създаде възможност. Топката рикошира в крака на Кейхил и премина на сантиметри от страничната греда.

През следващите няколко минути играта се понакъса и реферът извади няколко жълти картона.

В 63-ата минута капитанът на домакините Инан направи невероятен пропуск. Дрогба се пребори за топката и я отклони към своя съотборник, който не успя от един метър да вкара в опразнения ъгъл и вместо това прати топката в гредата.

Само минута след пропуска на Инан, Чеджу успя да изравни резултата. Камерунецът засече с крак от малкото наказателно поле прекрасно центриране на корнер от страна на Снайдер. Тери бе главен виновник за попадението, тъй като остави абсолютно непокрит африканеца.

Челси веднага можеше да си върне аванса, но ударът на Торес от малък ъгъл бе доста слаб.

В 75-ата минута Галатасарай бе на косъм от пълен обрат. Тейес отправи фантастичен удар от дистанция, но Чех спаси с една ръка и предотврати попадение.

Нямаше обаче кой знае какви ситуации през следващите минути, като ситуацията се запази такава до края.

ГАЛАТАСАРАЙ - ЧЕЛСИ 1:1
0:1 Торес 9'
1:1 Чеджу 65;

ГАЛАТАСАРАЙ: Муслера, Ебуе, Балта (46 - Кая), Чеджу, Тейес, Снайдер, Мело, Инан, Хайрович (31 - Куртулуш), Дрогба (80 - Булут), Бурак

ЧЕЛСИ: Чех, Тери, Кейхил, Иванович, Аспиликуета, Лампард, Вилян, Рамиреш, Азар, Торес (68 - Ето'о), Шюрле (66 - Микел)