Галатасарай - Челси, първи двубой от 1/8-финалите на Шампионската лига между двата тима, стадион "Тюрк Телеком Арена", Истанбул, 21:45 часа българско.

Групата на Челси за мача:

Вратари: Чех, Шварцер, Иларио
Защитници: Иванович, Коул, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Луис
Полузащитници: Рамиреш, Лампард, Оскар, Микел, Шюрле, Азар, Вилян
Нападатели: Ето'о, Торес, Ба

Контузени: Ван Гинкел

Прогноза на Gol.bg:
Предстои доста интересен мач между двата тима. Роберто Манчини е крайно амбициран да победи Жозе Моуриньо, но класата на Челси е по-голяма от тази на турския тим. С екипа на Галатасарай срещу своя любим отбор ще се изправи Дидие Дрогба, който постигна най-големите успехи в кариерата си именно с тима от "Стамфорд Бридж".

Нападателят се намира в страхотна форма и има 12 гола във всички турнири за своя тим през този сезон. Заедно с отборите на Атлетико Мадрид и Манчестър Юнайтед, Челси допусна само три гола в груповата фаза на турнира.

Турците имат кошмарни спомени от домакинство на Челси, тъй като през 1999 година "Сините" спечелиха визитата си в Истанбул с разгромното 5:0, когато за лондончани головете вкараха Торе Андре Фло, който се разписа два пъти, както и Джанфранко Дзола, Денис Уайз и Габриеле Амброзети.

Гостите ще бъдат днес без трайно контузения Ван Гинкел, както и без новите януарски попълнения Салах и Матич. Двамата играха в груповата фаза на турнира съответно с отборите на Базел и Бенфика и нямат право да играят за Челси през този сезон в тази надпревара.

Домакините пък ще бъдат без Чеджу, но Йълмаз и Зан се завръщат в състава на тима.

Галатасарай се намира в добра форма и има 3 победи и 2 ремита за последните си 5 мача, докато Челси е записал 3 победи, 1 реми и 1 загуба за същия брой срещи.

Нашата прогноза за този двубой е минимална победа с един гол за гостите.

Резултат: Галатасарай - Челси 0:1