Изпълнителният директор на Милан Адриано Галиани демонстрира оптимизъм преди реванша в ШЛ срещу Атлетико М във вторник.

"Надявам се да се върнем от Мадрид като участници в четвъртфиналите", заяви Галиани на миланското летище "Малпенза". "Чух се с моя добър приятел Флорентино Перес тази сутрин. Ще вечеряме заедно и той ще ми разкаже как да бием Атлетико. Ще се видя и с Анчелоти, който също ще ми даде някой - друг съвет.

Атлетико е силен отбор, труден съперник. Предстои сериозна битка. Ще ни бъде трудно, но когато направихме 2:2 с Байерн у дома през 200 7г., отидохме в Мюнхен и ги бихме 2:0 с голове на Зеедорф и Индзаги. Със сигурност ще се пробваме. Ще видим в игра почти всички основни играчи, лазаретът ни се опразни почти изцяло. Може да се каже, че мачът с Атлетико идва в най-добрия възможен момент за нас."

Все пак Галиани заяви, че във вътрешното първенство тимът продължава да се бори за място в Лига Европа и призна, че изоставането от Ювентус е неприлично голямо.

"Не е приятно, че Ювентус има два пъти повече точки от нас. Но за нас това е преходен сезон. Ювентус също направи две поредни седми места, преди да спечели две поредни титли, а на 80% и трета. Интер отдавна е аут от турнирите, Рома дълги години не е играла в Шампионската лига. Случва се на всички, за съжаление тази година е наш ред", заяви Галиани.