Един от шефовете на Милан Адриано Галиани заяви, че отборът има големи шансове да отстрани Атлетико М и да продължи на четвъртфинал в Шампионската лига. Историята обаче не дава големи шансове на росонерите, показа справката на Goal.com.

Милан загуби първия мач на "Сан Сиро" преди две седмици с 0:1. Сайтът изчисли, че за последно росонерите са успявали да се класират напред в Евротурнирите след поражение у дома през далечния сезон 1955/56. Тогава у дома червено-черните губят с 3:4 от немския Саарбрюкен в 1/8-финалите в първото издание на КЕШ, но на реванша печелят убедително с 4:1.

През новото хилядолетие пък Милан на три пъти е губил първия мач на собствен терен. През 2005/06 росонерите паднаха с 0:1 от бъдещия носител на трофея Барса, а на реванша незнайно защо бе отменен гол на Шевченко и каталунците по-късно спечелиха турнира.

През 2009/2010 Милан загуби у дома от Манчестър Юн (2:3) и на реванша претърпя пълен крах – 0:4. Година по-късно друг английски тим – Тотнъм, измъкна 1:0 на "Сан Сиро" и отстрани Милан след нулево равенство в Лондон.

С две думи, тенденцията показва, че на водения от Зеедорф Милан ще му бъде изключително трудно в Мадрид. На всичкото отгоре в последните си 4 мача на вътрешната и на европейската сцена росонерите не са успели да вкарат нито един гол. На привържениците на росонерите им остава да се надяват, че каръкът ще бъде счупен именно на "Висенте Калдерон" срещу Атлетико.