Борусия Дортмунд и Атлетико Мадрид имат по трима футболисти в Отбора на седмицата на УЕФА, информира европейската футболна централа на своята интернет-страница.

Очевидно двата отбора са впечатлили не само специалисти и анализатори със силната си игра, но и привържениците по света. Именно последните определят идеалната единайсеторка след всеки кръг в турнира.

Защитникът Филипе Луис, полузащитникът Коке и острието Давид Вия защитават честта на "дюшекчиите " в импровизирания състав, докато представители на "жълто-черните" са бранителят Матс Хумелс, халфът Оливер Кирх и крилото Марко Ройс.

Любопитното е, че Барселона няма нито един футболист в Отбора на кръга, след като се представи под всякаква критика снощи. Манчестър Юнайтед и ПСЖ също не успяха да "пласират" свои играчи, отпадайки безславно.

Байерн Мюнхен и Челси, които намериха място на полуфиналите, имат по двама футболисти в Идеалния тим. Това са Филип Лам и Ариен Робен за германския колос, както Гари Кейхил и Андре Шюрле за "сините" от Лондон. Икер Касияс пък отсрамва Реал Мадрид, който се промъкна към полуфиналите на ШЛ през задния вход.

 

Ето и Отбора на кръга на УЕФА:

Вратар: Икер Касияс (Реал Мадрид)

Защитници: Матс Хумелс (Дортмунд), Гари Кейхил (Челси), Филипе Луис (Атлетико Мадрид), Филип Лам (Байерн Мюнхен)

Полузащитници и нападатели: Коке (Атлетико Мадрид), Оливер Кирх (Борусия Дортмунд), Андре Шюрле (Челси), Марко Ройс (Борусия Дортмунд), Ариен Робен (Байерн Мюнхен) и Давид Вия (Атлетико Мадрид)