Когато един треньор решава да играе на контраатаки, трябва да го прави като Анчелоти, а не като Моуриньо.

Челси и Реал (Мадрид) избраха аналогичен подход към мачовете си, но ги изиграха по различен начин. Срещу Атлетико лондончани не се бранеха, а направо се окопаха и така и не се доближиха до вратата на домакините. Срещу Байерн мадридчани охраняваха вратата си, на няколко пъти поеха риск, но когато успяваха да изкопчат топката и тръгваха напред, бяха неудържими.

Именно след една от контрите на белите Бензема се разписа, а Кристиано Роналдо и Ди Мария изтърваха отлични положения.

Това беше мач, достоен за полуфинал на Шампионската лига. Нивото му беше значително по-високо от това на двубоя във вторник.

Байерн постигна владеене на топката от 72%, но в нито един момент не покачи ритъма и като цяло на гостите им липсваше бързина. Навремето в Барса притежанието на топката позволяваше на Меси да изригва и беше ефективно благодарение на Меси. В Байерн присъствието на Манджукич насочва усилията на тима в задънена улица.

Засега решението на Анчелоти се оказва печелившо, но крайният изход от сблъсъка е толкова непредсказуем, колкото и този от двубоя между Челси и Атлетико.

На "Бернабеу" някои от главните действащи лица не се проявиха подобаващо. Рибери беше сменен, а Бейл влезе след почивката, защото беше болен. Затова пък Касияс беше фантастичен, а Бензема жилеше като оса.

Едно е ясно още от сега, а именно - какъв мач ще гледаме на "Алианц Арена. Същият като на "Бернабеу".

Алберто Полверози, "Кориере дело Спорт"