Българският шампион Лудогорец изненадващо се издъни при визитата си на шампиона, на Люксембург, Дюделанж.  

Разградчани врътнаха 1:1 в срещата реванш, която се игра на стадион "Йос Носбаум" в страната-джудже, като попадението за тима бе дело на словенеца Роман Безяк в 51-ата минута. Домакините обаче изравниха чрез Тюрпел в 82-ата минута.

Така с общ резултат от двата мача 5:1 отборът се класира за следващия квалификационен кръг от Шампионската лига, който се явява трети. 

Въпреки, че реваншът бе протоколен, Стойчо Стоев не щади голяма част от титулярите си и ги пусна в стартовия състав, като почивка получиха Дяков, Анисе, Мишо Александров и новото попълнение Вандерсон, които седнаха на пейката.

Това обаче не позволи на тима да стигне до победата, а дори домакините можеха да надвият българския шампион при повече късмет. 
 



Срещата започна активно за българските гости, като още в 5-ата минутa те успяха да стигнат до свободен удар. Зад топката застана Ешпиньо, но неговият удар бе неточен и кълбото излезе в аут.

Две минути след това Луму бе изведен зад отбраната на домакините, но стражът на Дюделанж излезе разчетено и успя да се справи със ситуацията.

В 8-ата минута пък Марселиньо пробва странична ножица, но ударът му не се получи и топката излезе в аут.

Няколко минути след това се откри добър шанс пред Луму, който обаче се засуети в наказателното поле и Най успя да избие топката.

След няколко не толкова интересни минути домакините стигнаха до страхотно положение в 25-ата минута.

При центриране от ляво бранител на Лудогорец не успя да изчисти добре топката, като Бензуейн, който имаше добър шанс пред себе си, не успя да достигне до нея и да отправи удар.

В 33-ата минута Дюделанж отново създаде интересна ситуация, но този път удар на Да Крус мина покрай вратата.

Точно шест минути след това домакините създадоха стопроцентов шанс, като Тюрпел излезе сам срещу Стоянов, но стражът на гостите спаси удара му и така запази вратата си непокътната.

Малко преди края на полувремето Луму отправи далечен удар, който обаче не затрудни по никакъв начин стража на домакините.

След почивката домакините започнаха доста силно и в 50-ата минута Педро от редиците на Дюделанж пропусна изгодно голово положение.

Той бе изведен на добра позиция, но от няколко метра прати топката от външната част на мрежата.

Лудогорец пък нанесе удар по домакините само минута по-късно, като Безяк откри резултата.

След разбъркване в наказателното поле на домакините топката достигна до Моци, който отклони кълбото за Безяк.

Словенецът от своя страна овладя кълбото и от близка дистанция го вкара в мрежата на Дюделанж.

В ситуацията домакините имаха претенции за засада, но реферът отсече, че такава няма. 

През следващите минути на терена не се създаде нищо интересно и головите ситуации липсваха.

В 72-ата минута Барт се контузи и се наложи Стойчо Стоев да пусне на неговото място Мантула.

Три минути след това Карапетян изпълни чудесно пряк свободен удар, но топката мина покрай лявата греда на Лудогорец. 

В 82-ата минута Тюрпел се възползва от грешка в защитата на гостите и със силен удар по земя реализира за 1:1, а до края така и не паднаха повече голове, като домакините изпуснаха страхотен шанс в последните секунди при който Стоянов спаси Лудогорец от загуба. 

ДЮДЕЛАНЖ - ЛУДОГОРЕЦ 1:1
0:1 Безяк 51'
1:1 Тюрпел 82'

ДЮДЕЛАНЖ: Жубер, Морейра, Ней, Шнел, Премпе, Педро, Сила (57 - Карапетян), Стелвио, Тюрпел (85 - Шулц), Бензуен (69 - Малже), Бен Аджиба

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Шоко, Барт (72 - Мантула), Моци, Минев, Ешпиньо, Златински, Луму, Марселиньо (65 - Вандерсон), Мисиджан (63 - Александров), Безяк