Лудогорец и Партизан си врътнаха 0:0 в първа среща от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Така развръзката от тази двойка ще се реши след седмица в Белград.

Победителят ще си гарантира минимум влизане в групите на Лига Европа и ще е на крачка от тези на Шампионската лига.

Иначе срещата на стадион "Лудогорец Арена" не предложи особени футболни достойнства. Двата отбора заложиха на предпазлива игра, а на терена изобилстваха основно здравите единоборства.

Това естествено намали почти изцяло чистите головите ситуации и логично не се стигна до попадения.

Родните шампиони владееха повече топката, търсеха попадение и определено доминираха, но така и не успяха да опънат мрежата на сърбите.


Сърбите започнаха мощно мача и можеха да вкарат още с първата си атака. Във втората минута Жуниор Кайсара сгреши детински пред наказателното поле на Лудогорец и подари топката на Саша Илич, който от чисто положение не успя да намери мрежата.

Западните ни съседи продължиха да атакуват и създадоха нов шанс за гол. Нинкович пропусна хитро топката към Шкулетич, който нахлу в пеналта и нанесе свирепа тупалка с левия крак, но Владо Стоянов спаси.

Постепенно българите живнаха и успяха да изнесат играта в по-предни позиции. В 11-ата минута Лудогорец бе близо до попадението.

Тогава Фабио Ешпиньо центрира от фаул в наказателното поле на Партизан, където Марселиньо на първата греда бе непокрит и стреля с глава, но в аут.

Шест минути по-късно Светльо Дяков намери отлично Михаил Александров, който се озова сам срещу Лукач, но се замота в наказателното поле на сърбите и Волков го блокира с чист шпагат.

Това бяха силните минути на българите, но те не успяха да вкарат положенията си, а и веднъж Дани Абало от чиста позиция стреля до гредата.

Постепенно темпото на игра се наруши и двата отбора се "захапаха" здраво в средата на терена. Публиката в Разград се опита да "вдигне" любимците си, но сърбите много правилно затваряха празните пространства и не даваха шансове на "орлите".

След половин час игра Дринчич намери хитро Шкулетич, който се откъсна зад защитата на Лудогорец и върна топката на точката на дузпата към Андрия Живкович, но за щастие той пропусна от чиста ситуация.

Отговорът на разградчани бяха последователни удари на Марселиньо и Ешпиньо, но сърбите с дружни усилия изчистиха топката от голлинията си.

Към края на полувремето разградчани натиснаха, но така и не създадоха чисто голово положение, като изключим един далечен удар на Дани Абало.

Второто полувреме започна леко мудно, като треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев се наложи да направи принудителна смяна, след като Витиня се контузи и на негово място в игра се появи Ангуло.

В 55-ата минута Марселиньо нахлу мощно в половината на сърбите и стреля мощно от дъгата на наказателното поле, но топката профуча над вратата на гостите.

След час игра Дани Абало и Марселиньо разцъкаха хитро топката, след което последва техничен удар на Марселиньо, но в аут.

Двамата треньори се опитаха да променят играта с няколко смени, но така и не се стигаше до наистина сериозни и чисти голови положения.

В 70-ата минута резервата Мисиджан намери хитро Мишо Александров, който отблизо стреля с глава, но топката мина до гредата на сърбите.

Пет минути по-късно Марселиньо пусна майсторски към Безяк, който стреля силно от границата на наказателното поле, но топката мина покрай гредата на "плавите".

Резервата Абел Анисе раздвижи леко играта ан Лудогорец, но разградчани бяха твърде разгадаеми в атака. Към края на полувремето българите сериозно натиснаха, но сърбите бяха отлично организирани в защита.

Така двата отбора не успяха да си отбележат и оставиха развръзката за след седмица в Белград.

Лудогорец - Партизан 0:0

Лудогорец: Владислав Стоянов, Александър Александров, Козмин Моци, Витор Витиня, Жуниор Кайсара, Михаил Александров, Фабио Ешпиньо, Дани Абало, Светослав Дяков, Марселиньо, Роман Безяк

Партизан: Милан Лукач, Владимир Волков, Мирослав Вуличевич, Воислав Станкович, Бранислав Трайкович, Дарко Брашанац, Андриша Живкович, Никола Дринчич, Саша Илич, Данко Лазович, Петър Шкулетич