Aрсенал ще спори с турския Бешикташ по пътя към груповата фаза на Шампионската лига, като първият мач между двата тима ще се играе на турска земя, на 19-и или 20-и август, а реваншът в Лондон ще бъде на 26-и или 27-и август.

Така "Артилеристите" за втора поредна година ще трябва да минат през Босфора в битката за влизане в групите на турнира. Миналото лято те играха срещу Фенербахче и спечелиха 3:0 като гост и 2:0 като домакин.

Италианският Наполи пък ще има нелека задача отново да влезе в групите на турнира, тъй като ще се изправи срещу испанския Атлетик Билбао.

Другите интересни двойки са Копенхаген и Байер Леверкузен, като в тези мачове немците със сигурност ще имат предимство. Междувременно пък кошмарът на БГ отборите БАТЕ Борисов отново е на прага да играе в най-комерсиалния турнир, тъй като изтегли Слован Братислава за съперник в потока на шампионите.

Междувременно Селтик, чийто тим бе облагодетелстван от детинска грешка на Легия Варшава да използва нередовен играч и така УЕФА изхвърли поляците, има прекрасен шанс да влезе в групите на турнира. Шотландците изтеглиха повече от добър съперник - словенския Марибор.

Отхвърленият от ЦСКА преди няколко години ирландски нападател Килиън Шеридън пък също може да играе в груповата фаза на най-комерсиалния турнир със своя АПОЕЛ Никозия, който ще срещне Олборг в плейофите.

Поток на шампионите:

1. Марибор - Селтик
2. Залцбург - Малмьо
3. Олборг - АПОЕЛ
4. Стяуа - ЛУДОГОРЕЦ
5. Слован Братислава - БАТЕ 

Поток на първенствата:

1. Бешикташ - Арсенал
2. Стандарт Лиеж - Зенит
3. ФК Копенхаген - Байер Леверкузен
4. Лил - Порто
5. Наполи - Атлетик Билбао