Наполи има тежка задача тази вечер при гостуването на Атлетик Билбао. Италианците трябва да спечелят или да стигнат до равенство с поне 2 отбелязани гола, за да продължат напред и да влязат в групите на Шампионската лига. Те обаче ще се осланят отново на своя голмайстор Гонсало Игуаин.

Аржентинецът обича да играе срещу баските. Той е вкарал общо 9 гола във вратата на Атлетик Билбао в кариерата си за Реал Мадрид и Наполи. Именно Пипита бе човека, който се разписа при равенството 1:1 в Неапол преди осем дни.

Серията на Игауин срещу Атлетик започва на 27 април 2008 година, когато Реал побеждава баските 3:0. Нападателят вкарва третия гол за успеха. През октомври същата година Пипита се разписва отново на "Бернабеу" за успеха 3:2, като вкарва две от попаденията. 

Следва победа с 5:2 на "Сан Мамес" през март 2009, като Игуаин бележи от дузпа последното попадение. През май 2010 нападателя вкарва с глава за успеха 5:1 у дома, а през есента на същата година историята се повтаря - отново гол и отново 5:1. Последните два гола на Игуаин за Реал Мадрид срещу Атлетик Билбао са на "Сан Мамес" - през 2012 и 2013, за да дойде гола на "Сан Паоло" миналата седмица.

Деветте гола на Игуаин срещу този съперник са вкарани в общо 11 мача. Три от тях са реализирани в Билбао. Това дава надежди на тифозите на Наполи, че Пипита отново ще накаже този съперник и ще прати италианците в групите на Шампионската лига.