Лудогорец ще изиграе домакинските си мачове от груповата фаза на Шампионската лига на Националния стадион "Васил Левски", а не в Македония или Румъния, каквито информации се появиха.

Новината бе съобщена официално от изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

Както е известно, стадион "Васил Левски" не отговаря напълно на изискванията на УЕФА, но Петричев обяви, че са необходими козметични подобрения, които със сигурност ще бъдат направени и така "орлите" ще играят в София.

„Има препоръки от УЕФА, които ние ще изпълним. Няма шансове националният стадион „Васил Левски“ да не получи право да приеме мачове от груповата фаза на Шампионска лига. Забележките няма да бъдат такъв голям проблем“, каза пред "Дарик" Ангел Петричев.

В същото време Българският футболен съюз официално поздрави Лудогорец за пробива в Шампионската лига.

"БФС поздравява ПФК Лудогорец Разград за драматичната победата над ФК Стяуа Букурещ и за класирането му в груповата фаза на Шампионската лига".

"С отличното си представяне в последните години, Лудогорец издигна авторитета на родния футбол и допринесе за утвърждаването му на европейската сцена".

"Надяваме се, че успешното представяне на отбора ще продължи в следващата фаза на турнира и ще донесе още много радост на почитателите на футбола у нас", се казва в поздравлението на БФС.