Футболистите на Лудогорец Разград сами си извоюваха класирането за груповата фаза на Шампионската лига по футбол, заяви старши треньорът на българския тим Георги Дерменджиев.

Воденият от него тим се наложи с 6:5 след изпълнение на дузпи срещу Стяуа Букурещ. "Доволен съм от победата, макар и много трудна. Тези успехи обединяват цяла България, а от това нещо по-хубаво няма".

"Момчетата си извоюваха правото да играят в груповата фаза на Шампионската лига. В България ще дойдат класни отбори, а този стадион пак ще бъде пълен. Българите ще ни подкрепят".

"Имахме много сериозни ситуации, в които трябваше да отбележим гол. Доминирахме над 60 минути, а те имаха просто епизодични атаки", каза той.

"Попитах Моци дали ще застане на вратата и той отговори с 'да'. Имали сме такива моменти на тренировките и по някога на шега той е бил на вратата. Доколкото подреждането на дузпите, това е сериозен психологически момент".

"Всеки трябва да каже дали ще изпълнява и кой подред ще бъде в дузпите. Моци изпълнява добре дузпи, а и вие знаете, че трябва да се тръгне добре. Да, втората я пропуснахме, но всичко завърши добре за нас".

"В тези моменти концентрацията и силата са на предела. Сигурен и убеден съм, че тези момчета отново ще бъдат шампиони на България. Лудогорец притежава най-добрите футболисти, които могат да променят всеки един мач", добави той.

"В течение на мача взех решението да влезе Вандерсон, а не Анисе. И двамата са добри футболисти, но аз реших, че трябва да бъде Вандерсон. Това е свършен факт и няма за какво да говорим. Просто предпочетох него на базата на футболистите на Стяуа. Реших, че ще раздвижи играта", каза още Дерменджиев.