Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс изрази въодушевението си от жребия в Шампионската Лига.

Той бе както вълнуващ, така и до голяма степен благосклонен към "Мърсисайдци". Те ще бъдат в една група с носителя на трофея Реал Мадрид, както и два подчертани аутсайдера в лицето на швейцарския Базел и българският шампион Лудогорец.

"Първата ни реакция е на вълнение. Това е резултатът от здравата работа през миналия сезон. За това работихме, да върнем Ливърпул в турнира, където ние сме синонимни", коментира Роджърс пред официалния сайт на отбора.

"Да бъдем отново в него, без значение с кой щяхме да играем, щеше да е вълнуващо.  Но да имаш Реал Мадрид в групата си, шампионът от миналия сезон, това ще е специално".

"Вече си мисля за Анфийлд във въпросната вечер. Но има и още два добри отбора заедно с нас. Трудна група е, но ние наистина гледаме към предизвикателството да излезем от групата".

Досега историята е на страната на Ливърпул, който има три победи от три мача срещу Реал Мадрид.  Срещу Базел пък червените имат две равенства от два мача, докато срещу Лудогорец нормално няма официален мач.

"Идеята е да излезем от групата, не можем да гледаме по-далеч от това. Жребият бе много вълнуващ и се надявам да е било страхотно за феновете да седят и да гледат жребия за първи път от пет години. Сега знаем отборите, с които играем - нека се фокусираме върху това да излезем от групата. Веднъж като излезеш от групата, поемаш от там".

"Подготовката ще започне веднага. Някои от отборите ги познаваме, гледаме реал Мадрид почти всяка седмица и познаваме играчите им. Но веднага след като жребият е финализиран, ще започне работа върху това. Анализаторският ни екип ще бъде зад сцените и ще направи нужната подготовка. За тях също ще е вълнуващо".

"Много съм горд, но съм по-горд за играчите и феновете. Те ще бъдат ключови за нас да минем през тази кампания в първенството и Шампионската Лига. Вечерите на Анфийлд са много специални. Да видим този флаг отново по средата на терена и феновете да застанат зад отбора както го правят, ще бъде невероятно".