Кристиано Роналдо пожела успех на Анхел ди Мария в Манчестър Юнайтед и го предупреди, че поема голяма отговорност.

Аржентинецът премина от Реал Мадрид в Юнайтед с трансфер за 59.7 милиона лири. На "Олд Трафорд" той взе митичната фланелка с номер 7, която са носили един куп легенди на "Червените дяволи", включително и самият Роналдо.

"Пожелавам му всичко най-добро. Той го заслужава, той е фантастичен играч и ще се представи добре в Манчестър Юнайтед", коментира Роналдо след тегленето на жребия за Шампионската Лига.

"Аз му казах "Номер 7 е голяма отговорност, но мисля, че ще успееш да носиш тази фланелка, защото си фантастичен играч". За него е добре. Юнайтед е един от най-големите клубове в света и за него ще е добре и му пожелавам всичко най-добро".

"Лично за мен е жалко, защото аз харесвам Ди Мария. Той е много важен играч за нас, както и Чаби Алонсо. Но тези ситуации се случват във футбола, играчите идват и си отиват. Това са решения на клуба. Ние се подсилихме много добре с Хамес, Навас и Кроос и поради тази причина сме в добро положение със страхотен състав".

Роналдо призна, че е изненадан от лошото начало на сезона на Юнайтед: "Малко съм изненадан, но още е рано през сезона".

"Нашата цел е да спечелим Шампионската Лига отново, Купата на Испания, първенството - всичко. Ще опитаме да направим същото като миналия сезон - да спечелим Шампионската Лига. Знаем, че е труден турнир за печелене, но ще се опитаме защото Реал Мадрид винаги мисли широко".

По отношение на жребия Роналдо изрази умерено задоволство:

"Ливърпул е фантастичен отбор. Те бяха много близо до спечелване на Висшата Лига. Ние знаем, че ще е труден мач на техен терен. За първи път ще играя с фланелката на Реал срещу тях".

"Знаем, че "Анфийлд" е много труден стадион, но ние сме Реал Мадрид, така че ще се опитаме да спечелим. Очаквам тежко посрещане, ако беше Юнайтед щеше да е фантастично. Но срещу Ливърпул ще е тежко".

"Като цяло обаче групата е хубава и ще е добре за Реал Мадрид".

Накрая Роналдо коментира и личното си физическо състояние.

"Всички знаят, че не съм на сто процента в момента, но ще имам време да се подготвя и да се възстановя. Така че когато дойдат трудните мачове, Кристиано ще е готов".

"Все още имам нужда от малко време. Не успях да направя предсезонна подготовка каквато исках, но малко по-малко трупам увереност и се подобрявам физически и със сигурност след 1-2 седмици ще съм в топ форма".