Ливърпул - Лудогорец, среща от Група "В" на Шампионската лига, стадион "Анфийлд", 21:45 часа българско време. Пряко в Gol.bg

Групата на Ливърпул за мача:

Вратари: Миньоле, Джоунс

Защитници: Манкуийо, Ловрен, Сако, Морено, Туре, Енрике

Полузащитници: Джерард, Хендерсън, Коутиньо, Стърлинг, Лалана, Лукас

Нападатели: Балотели, Борини, Ламбърт

Контузени: Джан, Алън, Стъридж, Джонсън, Фланаган, Шкъртел

Групата на Лудогорец за мача: 

Вратари: Борян, Аргилашки

Защитници: Барт, А. Александров, Ангуло, Минев, Моци, Терзиев, Кайсара

Полузащитници: Ешпиньо, Анисе, Абало, Дяков, Златински, Марселиньо, Вандерсон, М. Александров, Мисиджан

Нападатели: Безяк, Хамза Кишада

Контузени: Чворович
Наказани: Стоянов

Прогноза на Gol.bg:
Мачът ще бъде много специален и за двата отбора. Това е първата среща на Лудогорец в групите на Шампионската лига, а освен това разградчани са едва вторият български отбор, който ще играе в групите на най-комерсиалния турнир, след като за последно това направи Левски преди близо десетилетие.

"Мърсисайдци" днес ще изиграят първия си мач в този турнир от пет години насам, така че със сигурност този сблъсък е много специален и за тях.

През уикенда "Червените" загубиха на собствения си стадион с 0:1 от Астън Вила и днес ще се опитат да постигнат победа и да се реваншират на феновете си, но едва ли ще им бъде толкова много лесно.

За съжаление на Брендън Роджърс, той има изключително неприятни кадрови проблеми и e сигурно, че няма да може да разчита на контузените Стъридж, Джан, Шкъртел, Алън, Джонсън и Фланаган за днешния мач. Всички те страдат от контузии.

И двата отбора започнаха сезоните в страните си, така че се намират във форма. Ливърпул записа две победи и допусна две загуби във Висшата лига през първите четири кръга, докато Лудогорец събра 15 точки в 8 мача до момента

За гостите ще пази новото попълнение - канадският национал Борян, тъй като титулярът Стоянов е наказан заради червения си картон срещу Стяуа, а неговата резерва Чворович се контузи тежко. Младият Аргилашки също попадна в групата за мача.

До момента Лудогорец се справя отлично в Европа през последните две години, с оглед на класата си, и може да се каже, че българският тим не отива съвсем като обречен на "Анфийлд".

Мачът може да има и исторически значение за домакините, тъй като те имат възможност да запишат своята победа номер 100 в КЕШ и Шампионската лига. "Червените" до момента са изиграли 175 мача в най-комерсиалния европейски турнир, като са спечелили 99 от тях. Постигнали са още 39 равенства и са загубили 37. 

Нашата прогноза за този мач обаче е минимален успех за домакините с един гол.

Резултат: Ливърпул - Лудогорец 1:0