Байерн Мюнхен излъга с 1:0 Манчестър Сити с гол на Джером Боатенг в 90-ата минута и взе стратегическа победа в първа среща Група "Е" на Шампионската лига, където са още отборите на Рома и ЦСКА Москва.

Така Боатенг наказа бившите си съотборници от Манчестър Сити и донесе трите точки на баварците.

Освен с попадението на Джером, срещата на "Алианц Арена" ще се запомни най-вече с уникалните пропуски на Томас Мюлер и Роберт Левандовски, както и с четирите претенции за дузпа на баварците и една от страна на "гражданите", които не бяха уважени.

Всичко останало бе битка и здрав футбол. Като цяло Байерн контролираше играта през по-голямата част от мача, имаше известно преимущество и накрая германците си взеха трите точки.

Англичаните от своя страна заложиха предимно на по-дефанзивен футбол, но в крайна сметка това им изигра лоша шега и загубиха.

По този начин Байерн и Рома са лидери в групата с по една победа, а Сити и ЦСКА тръгнаха със загуба след изиграването на първите мачове.


Футболистите на Байерн Мюнхен започнаха свирепо мача и можеха да вкарат още в 35-ата секунда.

Тогава Марио Гьотце и Роберт Левандовски разиграха хитро пред пеналта на гостите, след което последва пас към Томас Мюлер, който се озова сам срещу Джо Харт и го финтира, но останал сам на празна врата стреля в аут.

Трябва да се отбележи, че Харт леко закачи Мюлер, но той не падна за дузпа, а продължи да играе, но в последствие изпусна уникален шанс за гол.

Последваха скучни минути на "Алианц Арена", в които двата отбора основно разиграваха в средата на терена, без каквито и да било голови опасности.

В 13-ата минута Един Джеко бе изведен отляво в наказателното поле на Байерн и стреля от малък ъгъл, но Мануел Нойер без проблеми спаси.

Секунди по-късно през сърцето на отбраната на гостите се отвори сериозна пролука пред Роберт Левандовски, но той не се възползва и пропусна да нанесе голов удар.

Домакините продължиха да натискат и Томас Мюлер отново бе близо да опъне мрежата на "гражданите". В 19-ата минута той надскочи Гаел Клиши и стреля отлично с глава под гредата, но Харт показа класа и спаси отбора си от сигурен гол.

Последва и удар на Боатенг, но в аут. В 21-ата минута домакините скочиха за дузпа, за игра с ръка на Компани, но претенциите им не бяха уважени. В ответната атака Сити бе близо до попадението.

Туре разцъка през центъра с Давид Силва, който намери Джеко отдясно на наказателното поле, последва остър шут, но топката профуча до дясната греда на германците.

След половин час игра защитата на домакините направи сериозна издънка и подари топката на Силва, той намери Джеко пред границата на наказателното поле, който стреля по диагонала, но в аут.

Отговорът на Байерн бе тупалка на Алаба, но топката профуча до лявата греда на Харт. Малко по-късно Томас Мюлер хитро свали към Алаба, който стреля от упор, но отново Харт демонстрира класа.

В 35-ата минута Алаба даде уникален пас на Левандовски и го изведе сам срещу Харт, но той по подобие на Томас Мюлер в началото на мача, стреля от външната страна на мрежата и направи пореден пропуск за баварците.

Пет минути по-късно Бакари Саня стреля с глава, но така и не успя да намери мрежата на домакините. До края на полувремето двата отбора водеха сериозна битка в средата на терена, но така и не стигнаха до сериозни голови положения.

Второто полувреме започна скучновато, като първото по-сериозно положение за двата отбора дойде в 52-ата минута, когато Филип Лам стреля силно, но твърде неточно.

Последва и бърза контра за домакините, но Алаба сгреши при подаването си и изпусна страхотен шанс. Три минути по-късно Мюлер, Левандовски и Гьотце разцъкаха майсторски в наказателното поле на Сити, при което Гьотце стреля, но Харт отново спаси вратата си.

След час игра Марио Гьотце направи самостоятелен рейд по лявото крило и се пусна в наказателното поле, след което стреля, но защитник на гостите го блокира.

Секунди по-късно баварците отново претендираха за игра с ръка на Фернандиньо в пеналта, но отново не последва дузпа. В 62-ата минута Бакари Саня напарви откровенно нарушение срещу Мехди Бенатя в наказателното поле на Сити, но за пореден път Ундиано Майенко се свири наказателен удар.

Тези положения стреснаха англичаните и те успяха да изнесат играта в по-предни позиции. В 70-ата минута Бернард бе изведен по лявото крило и центрира остро в наказателното поле на Сити, но там Компани със сетни усилия успя да изчисти топката.

В следващите минути играта леко загрубя и се наложи на Майенко да се намесва с наказателни картони. В 80-ата минута Байерн Мюнхен за четвърти път поиска дузпа за съприкосновение на Фернандиньо с Робен, но отново не бе посочена бялата точка.

Малко по-късно и "гражданите" скочиха за дузпа, но напразно, а ситуацията с Давид Силва в пеналта на домакините бе доста дискусионна. В 88-ата минута Боатенг изстреля страховита тупалка отдалеч, но Харт се протегна и изби.

Така се стигна до 90-ата минута, когато се заформи леко меле в наказателното поле на "гражданите", при което топката достигна до Боатенг, който стреля от воле, получи се лек рикошет в Гьотце и влетя в мрежата на Харт за 1:0.

До края Сити натисна и дори можеше да стигне до изравняването, но Агуеро пропусна и Байерн заслужено си взе победата.

Байерн - Манчестър Сити 1:0

Голмайстор: Боатенг (90)

БАЙЕРН: Нойер, Рафиня (84 - Писаро), Мехди Бенатия (85 - Данте), Джером Боатенг, Давид Алаба, Филип Лам, Шаби Алонсо, Хуан Бернат, Марио Гьотце, Томас Мюлер (76 - Робен), Роберт Левандовски

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Джо Харт, Бакари Саня, Венсан Компани, Мартин Демикелис, Гаел Клиши, Фернандиньо, Яя Туре, Хесус Навас (88 - Коларов), Давид Силва, Самир Насри (58 - Джеимс Милнър), Един Джеко (74 - Агуеро)

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската Лига и спечели страхотни награди