Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че отборът му е бил тотално надигран от Борусия Дортмунд.

В самия край на мача статистиката показваше 24-4 положения за гол за домакините и така резултатът от 2:0 бе най-малкото, с което можеше да се разминат "Артилеристите".

"Поздравления за Дортмунд, те бяха по-добрият отбор. Ние имахме разочароващо представяне и тяхната победа бе нормална", призна след мача Венгер.

"Въпреки това парадоксът на вечерта бе, че имахме много добри положения да вкараме първи, но не влезе за нас, а за тях. Бяхме хванати на две контраатаки в 45 и 48  минута и това  е много трудно".

"При първия гол бяхме с трима защитници срещу само един нападател и е трудно да разбереш как получихме гола. Вярно е, че загубихме топката на 80 метра от вратата ни, но въпреки това смятам, че имаше достатъчно хора да предотвратят гола".

"Съгласен съм, че те бяха по-добри и по-силни от нас в полузащита. Но е трудно в такава вечер да правиш индивидуални оценки на някой играч, тъй като ние като отбор не бяхме на нужното ниво".

"Дани Уелбек започне да вкарва, не мисля, че имаме проблем с това. Той имаше много оживено първо полувреме и той не успя да вкара от неговите две или три добри положения. Трябва да сме търпеливи с него".

"Джак Уилшър изкълчи глезена си. Трудно е да се каже колко е зле, защото съм предпазлив. Не би трябвало да е много зле, но заради неговата история съм леко предпазлив.  С изключение на това, няма други контузени".