Селекционерът на Русия и бивш треньор на Рома Фабио Капело предупреди, че Вълците ги чака доста тежък мач с ЦСКА (Москва) довечера. Знаменитият специалист предсказа, че двубоят изобщо няма да се играе на една врата.

„Не очаквайте подобно нещо. Първият мач в групите винаги е особен заради голямото напрежение. Това важи в по-голяма степен за домакините, отколкото за гостите“, заяви Капело пред „Гадзета дело Спорт“.

„Рома е силен отбор, на който му предстои сериозна проверка за това доколко играчите му са готови да излизат с чест от трудни сблъсъци, особено за онези, които имат по-малък опит в Шампионската лига“, поясни селекционерът на Сборная.

„Ако бях на мястото на Руди Гарсия, щях да имам едно наум за този ЦСКА. Те са много организиран отбор, който стои компактно на терена, но не може да се каже, че действа шаблонно. Двамата в атака – Муса и Думбия – са непредсказуеми и бързи“, продължи италианецът.

Все пак дон Фабио добави, че е почитател на Гарсия.

„Рома е качествен тим, а треньорът ѝ се справи много добре, като вкара отбора в Лигата от първия опит. Най-много у него ми харесва онова, че дори след победа има неща, от които остава недоволен“, коментира Капело.

Треньорът ветеран добави, че Рома се е паднала в най-тежката група на турнира.

„Гледах Манчестър Сити срещу Арсенал в събота. Беше фантастичен мач. Онези, които си мислят, че Сити ще се задоволи само с шампионската титла на Англия, бъркат. Хора като Яя Туре, Компани, Сабалета и Фернандиньо мразят да губят“, подчерта Капело.

„Рома трябва да спечели всичките си домакинства и да вземе три точки в Москва срещу ЦСКА, за да може да се класира, макар че миналата година това се оказа недостатъчно за Наполи“, каза още селекционерът на Русия.