Мичел спечели мача, Симеоне го загуби. Треньорът на Олимпиакос използва солидна доза от репертоара на Чоло и неговият тим надви Атлетико със собствените му оръжия Кой казваше, че групата е лесна?

Сега класирането за осминафиналите за Дюшекчиите ще стане мъчна, агонизираща история, защото Ювентус спечели и мадридчани ще трябва сериозно да подобрят играта си. Особено в центъра на терена.

Този корав отбор омеква значително, когато Тиаго го няма. Нито Габи нито Коке засега не са на нивото от предходния сезон.

Освен другото, Атлетико подари поне два гола на домакините. Да си припомним, че през цялата изминала кампания Дюшекчиите само два пъти допуснаха три попадения в рамките на 90 мин. – срещу Осасуна в първенството и на „Бернабеу“ срещу Реал за Купата на краля.

Атлетико в Пирея бе тъжна сянка на отбора, който спечели дербито на Мадрид. На Дюшекчиите им е трудно да променят стила си на игра и да се адаптират към факта, че Диего Коста вече го няма. Арда се опитва да се превърне в новия фокус на атаките, а Манджукич печели почти всяка висока топка, но на моменти двамата оставаха твърде изолирани.

Мадридчани получиха урок по скромност, който би трябвало да им послужи добре след 15 дни, когато на „Висенте Калдерон“ ще дойде Ювентус. Атлетико не може да си позволи повече грешки, ако иска да повтори блестящото си представяне от миналата година.

Манолете, в. „Ас“