Байерн Мюнхен - Манчестър Сити, мач от група Е на Шампионската лига, където са още отборите на ЦСКА Москва и Рома. Стадион "Алианц Арена“, 21:45 часа българско време. Съдия: Ундиано Майенко (Испания)

Вероятни състави:

Байерн Мюнхен: Нойер, Данте, Боатенг, Лам, Бернат, Алаба, Алонсо, Гаудино, Гьотце, Левандовски, Мюлер

Манчестър Сити: Харт, Компани, Демикелис, Саня, Клиши, Туре, Фернандиньо, Навас, Силва, Насри, Агуеро

Контузени:

Бадщубер, Швайнщайгер, Рафиня, Рибери, Вайзер, Мартинес и Тиаго (Байерн)
Фернандо и Йоветич (Манчестър Сити)

Наказани: Пабло Сабалета (Манчестър Сити)

Прогноза: Труден за прогнозиране мач, в който може да се случи всичко и да завърши по всякакъв начин. Преди година двата отбора отново бяха в една група, като си размениха по победа и си напълниха мрежите с голове.

Сега очакваме отново да има много попадения в мача и да има краен победител. Манчестър Сити бележи много голове, но и доста допуска, докато Байерн този сезон играе по-икономично. При всички положения ще има голове и ставката над 2.5 попадения в мача е напълно разумен залог.

Англичаните ще са без Пабло Сабалета, който е наказан, но на негово място ще играе Бакари Саня. Треньорът на "гражданите" Мануел Пелегрини също изтърпява санкция и ще изгледа срещата от трибуните. Контузени са Йоветич и Фернандо.

Проблемите на Пеп Гуардиола са много по-сериозни. Той няма да може да разчита на половин дузина играчи и то какви - Бадщубер, Швайнщайгер, Рафиня, Рибери, Мартинес и Тиаго.

Добрата новина за Байерн е здравословното състояние на Ариен Робен, който най-вероятно ще е готов за игра. Сити спечели трите точки от последното си гостуване на "Алианц Арена", но тогава Байерн вече си беше осигурил първото място в групата.

"Гражданите" разполагат с феноменална атака в лицето на Агуеро, Силва, Навас и Насри, подпомагани от Туре. Защитата им обаче допуска леки голове, от което може да се възползва баварската машина и най-вече Левандовски, Гьотце и Мюлер.

Байерн има много добра статистика по отношение на домакинските си мачове с английски отбори - 11 победи, 6 равни и само 3 загуби. Ман Сити пък има само 2 победи и цели 5 загуби при визити в Германия.

Наистина труден за прогнозиране мач, в който може да се случи всичко. Все пак ще заложим на това, че ще има голове и за двата отбора в срещата и минимална домакинска победа за Байерн.

Резултат: Байерн Мюнхен - Манчестър Сити 2:1

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската Лига и спечели страхотни награди