Рома – ЦСКА (Москва), мач от група Е на Шампионската лига. Стадион "Олимпико“, Рим, 21:45 часа българско време. Съдия: Давид Фернандес Борбалан (Испания)

Дългоочакван дебют за Рома на Руди Гарсия в най-престижния клубен футболен турнир на континента. Вълците обаче се озоваха в тежка група, а и моментното състояние на тима като че ли не е особено блестящо, въпреки че в Серия А бяха взети две победи.

Московските армейци участват редовно в Лигата, но не могат да се похвалят с кой знае какви успехи.

 

 
РОМА
Групата за мача

Вратари:  Де Санктис, Скорупски
Защитници:   Астори, Холебас, Коул, Майкон, Манолас, Торосидис, Янга-Мбива
Халфове:  Флоренци, Кейта, Наинголан, Паредес, Пянич
Нападатели:  Дестро, Жервиньо, Итурбе, Ляич, Тоти
Контузени: Леандро Кастан, Стротман, Балдзарети
Наказани:  Де Роси
Вероятен състав (4-3-3): Де Санктис – Майкон, Манолас, Астори, Коул – Пянич, Наинголан, Кейта – Итурбе, Тоти, Жервиньо

 

ЦСКА М
Групата за мача
Вратари:   Акинфеев, Чепчугов
Защитници:  Марио Фернандес, Игнашевич, В. Березуцки, А. Березуцки, Набабкин, Шенников, Чернов
Халфове: Тошич, Миланов, Ерьоменко, Натхо, Ефремов
Нападатели: Муса, Думбия, Панченко, Базелюк

Контузени:  Елм, Витиньо

Наказани: Дзагоев, Вернблум
 
Вероятен състав (4-2-3-1):   Акинфеев – Фернандес, Игнашевич, В. Березуцки, Набабкин – Натхо, Миланов – Тошич, Ерьоменко, Муса – Думбия
 
Прогноза на Gol.bg:

И двамата треньори имат сериозни проблеми със съставите за този двубой. Наставникът на Рома Руди Гарсия няма да може да разчита на наказания Де Роси, както и на Леандро Кастан, който излезе от строя в мача с Емполи в събота. Това означава, че в сърцето на защитата ще играят Манолас и Астори.

 

В средата на терена пък Наинголан вероятно ще се изявява като дефанзивен халф в отсъствието на Де Роси. Именно белгийският национал обаче имаше решаващ принос за победите на джалоросите в Серия А, а ако играе на по-задни позиции, това ще ограничи възможностите му да се включва в атаките.

 

Много ще зависи от настроението на Миралем Пянич. Когато има ден босненецът е способен да задава неразрешими загадки на всяка отбрана.

 

В нападение пък капитанът Тоти се очаква да започне като „фалшива деветка“, а по двата фланга да играят бързоногите Жервиньо и Итурбе.

 

Треньорът на ЦСКА М Леонид Слуцки е лишен от услугите на наказаните Дзагоев и Вернблум, както и на контузените Елм и Витиньо.

 

През миналия сезон московчани загубиха и трите си гостувания в лигата – от Байерн (0:3), Ман Сити (2:5) и Виктория (Пилзен) (1:2). Ако се надява да продължи участието си в евротурнирите и напролет пък ЦСКА задължително трябва да се опита да вземе нещо в Рим, като се възползва от факта, че много от футболистите на домакините ще дебютират в турнира.

 

Все пак Рома изглежда безспорен фаворит на хартия и ще бъде огромна изненада, ако Вълците не успеят да измъкнат трите точки, още повече че компанията на Байерн и Ман Сити не им дава право на никакви грешки.

 

Резултат: Рома – ЦСКА М 2:1

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската Лига и спечели страхотни награди