Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс бе много доволен от победата на своя отбор в първия мач от Шампионската Лига.

Той обаче призна, че Лудогорец максимално е затруднил състава му и в бъдеще ще създаде проблеми на другите отбори в групата.

"Мърсисайдци" спечелиха много трудна победа с 2:1 с гол от дузпа на Стивън Джерард в третата минута на продълженията. Преди това Марио Балотели откри резултата в 82-та минута, а в последната минута на редовното време Дани Абало изравни за Лудогорец.

"Това е турнир, в който имат значение победите. И понякога може да играеш хубаво, но да не спечелиш. Беше ясно, че ще бъде труден мач за нас, защото те са шампиони на своята страна и няма много слаби отбори в този турнир", коментира Роджърс след мача.

"Технически те бяха много добри. Трябваше да покажем търпение и да променим схемата на отбора от 4-3-3 на диаманд и да опитаме да работим с повече пространство в зоната".

"Марио вкара страхотен гол, но съм разочарован от изравнителния гол, както и отборът. Може би в първите ми шест месеца начело на отбора щяхме да завършим наравно в този мач или дори да го загубим, но показахме страхотната устойчивост и характер в този отбор".

"Подкрепени от феновете, това бе страхотно за нас - младото момче Хави Манкийо бе в пеналта, търсейки да вземе нещо от мача и бе възнаграден с дузпа".

"Това е брилянтна победа за нас по отношение на точките и характера. В този турнир имат значение победите и ние спечелихме първия си мач".

"Лудогорец ще бъде труден съперник за другите. Видяхте тази вечер, че те ще създадат проблеми на отборите. Те имат някои много добри технически играчи на контраатака, те са бързи".

"Когато играеш в София, те ще бъдат подкрепени от 60 000 зрители там. Няма да са лесни мачове. В този турнир важното е да спечелиш домакинските си мачове и да вземеш точки далеч от дома, това ти дава огромен шанс да се класираш".