Рома си направи лека разходка и разгроми ЦСКА (Москва) с 5:1 в мач от група Е на Шампионската лига. Отбраната на гостите сякаш прекара цялото първо полувреме в полудрямка и отнесе пълна кошница с голове.

Итурбе откри в 6-ата мин., а Жервиньо удвои четири мин. по-късно. В 20-ата мин. резултатът вече бе класически, след като Акинфеев допусна топката да мине през ръцете му след шут на Майкон. Отново Жервиньо направи 4:0 в 31-ата мин. След почивката Игнашевич си отбеляза автогол за 5:0, след което Вълците рязко свалиха оборотите.

В края Муса върна едно попадение за ЦСКА, а гол на Георги Миланов за московчани не бе зачетен. Халфът стреля от около 20 метра, топката срещна напречната греда, тупна зад голлинията и се върна в игрището, но съдиите оставиха играта да продължи.


Селекционерът на Русия Фабио Капело бе предсказал тежък мач за Вълците, но прогнозите му не се сбъднаха. Домакините не показаха да изпитват никакво напрежение и натиснаха московските армейци от първите секунди.

Още във втората минута възникна опасност пред вратата на ЦСКА М, но центрирането на Наинголан към Жервиньо в малкия пеналт бе пресечена от защитник.

В 6-ата мин. минута обаче отбраната на московчани бе матирана. Жервиньо напредна, сви към центъра и изведе Итурбе, когото защитата на гостите остави абсолютно непокрит на линията на засадата и лятното попълнение на Рома без проблеми простреля Акинфеев – 1:0.

Скоро започна да намирисва на разгром за гостите. Жервиньо подаде на Итурбе вляво, аржентинецът му върна топката между трима бранители. Котдивоарецът обаче необяснимо не бе притеснен от защитника до себе си и успя да си нагласи топката и да я ритне във вратата – 2:0.

В 16-ата мин. обаче Думбия имаше златен шанс да намали. Майкон се остави нападателят на ЦСКА М да го подмине елементарно, но за късмет на домакините котдивоарецът загуби равновесие точно преди да стреля и ударът му не затрудни Де Санктис.

За разлика от гостите, играчите на Рома се възползваха на 150% от положенията си. Така Майкон бе изведен зад гърба на защитата на ЦСКА и стреля от остър ъгъл. Стражът на московчани Акинфеев показа „кашкавалени пръсти“ и кълбото влезе в мрежата му за трети път. 3:0 в 20-ата минута! Едва ли и най-върлите привърженици на римляните са очаквали подобно начало.

Итурбе обаче получи травма и се наложи да бъде сменен от Флоренци.

Отбраната на ЦСКА се остави да бъде изненадана отново в  31-ата мин. Тоти изведе Жервиньо от дълбочина, котдивоарецът смени посоката, като излъга набрал скорост защитник, и се разписа без проблеми с левия крак за 4:0.

Защитниците на руския шампион продължиха да дремят. Майкон изведе Пянич зад гърба им, но този път за разнообразие ударът на босненеца бе спасен от Акинфеев.

Упражнението „гол след гол“ продължи и след почивката.  Флоренци засече центриране на Торосидис отляво, но топката се отклони от Игнашевич и влезе във вратата.

В 62-ата мин. домакините се поразсеяха и позволиха на резервата на ЦСКА М Ефремов да стреля опасно. Вратарят Де Санктис обаче внимаваше и спаси.

В 68-ата мин. Думбия имаше нов шанс да се разпише. Той стреля от воле от около 7 метра след ъглов удар, но намери напречната греда. При добавката пък Ефремов не уцели вратата с глава.

В крайна сметка московските армейци стигнаха до почетно попадение. Муса изскочи сам срещу вратаря на римляните Де Санктис, след като изкопчи топката под носа на Майкон, и успя да прати кълбото в мрежата, въпреки че залитна. Така резултатът бе намален до 5:1 в 82-ата мин.

Малко по-късно мощен удар отдалеч на Миланов срещна напречната греда, тупна по-скоро зад голлинията и се върна в игрището. Гол обаче не бе отсъден.

Централният защитник на Вълците Астори пък се контузи и тъй като и трите смени вече бяха извършени, домакините довършиха двубоя с десет души.

РОМА – ЦСКА М 5:1

1:0 Итурбе 6

2:0 Жервиньо 10

3:0 Майкон 20

4:0 Жервиньо 31

5:0 Игнашевич (автогол) 50

5:1 Муса 82

Рома: Де Санктис, Майкон, Манолас (76 Янга-Мбива), Астори, Торосидис, Кейта, Наинголан, Пянич, Жервиньо (71 Ляич), Тоти, Итурбе (25 Флоренци)

ЦСКА М: Акинфеев, Марио Фернандес, В. Березуцки, Игнашевич, Набабкин (46 Шченников), Натхо, Миланов, Тошич (53 Ефремов), Ерьоменко (66 Панченко), Муса, Думбия

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската Лига и спечели страхотни награди