Рома се завръща в ШЛ след три години отсъствие, а треньорът ѝ Руди Гарсия ще участва отново в турнира след две години прекъсване. През 2010-11 Вълците изненадващо отпаднаха на осминафинала от Шахтьор (Донецк). Гарсия пък на два пъти водеше френския Лил в Лигата – през 2010-11 и 2011-12.

И двата пъти представянето на тима му бе разочароващо. В първия случай Лил бе в компанията на Интер, ЦСКА (Москва) (!), срещу който Рома играе довечера и Трабзонспор. Отборът на Гарсия събра едва 6 т., като спечели само една победа – над ЦСКА като гост – и остана на последно място.

На следващия сезон историята се повтори. Съперници на Лил и Гарсия този път бяха Байерн, Валенсия и БАТЕ (Борисов), като жълто-червените победиха единствено беларуския тим като гости и загубиха останалите си мачове, отново заемайки четвъртото място.

Така активът на Гарсия до момента в ШЛ е 12 мача, 2 победи, 3 хикса и 7 загуби. В Италия констатираха, че начело на Рома французинът едва ли би могъл да се представи по зле, но пък групата на Вълците е доста тежка.