Челси се издъни много лошо у дома срещу Шалке 04 и врътна само реми 1:1 срещу немците.


Срещата бе от Група "G" на Шампионската лига и се игра на "Стамфорд Бридж" в английската столица.

Преди този мач Челси имаше добри спомени срещу немците, като през миналата година отборът на два пъти стигна до успехи с по 3:0 над тях отново в най-комерсиалния турнир.

Домакините първи стигнаха до попадение чрез Сеск в 11-ата минута, но в 61-ата минута Хунтелаар вгорчи желанието на домакините да стартират турнира с победа.

След този мач и двата тима имат по 1 точка в актива си.
 


                                                                                                                    
Срещата започна с много опасна атака на Челси още във 2-ата минута, но отбраната на "Кралско-сините" бързо успя да се прегрупира добре и да се справи с набега на Азар, който бе намерен в близост до наказателното поле от Вилян.

През следващите минути домакините понатиснаха противника, като в 4-ата минута Иванович центрира в наказателното поле на немците, но техен бранител изпревари Дрогба за топката.

В 8-ата минута и Шалке отговори след удар на Сам от над 20 метра, който бе крайно неточен и разочароващ.

Две минути след това Челси създаде добра атака, като в крайна сметка топката попадна в краката на Рамиреш, който отправи удар. Стражът на Шалке обаче не се затрудни.

Челси все пак стигна до гол в 11-ата минута, който бе дело на Фабрегас. Гостите допуснаха много груба грешка при изнасянянето на топката, като това даде шанс на домакините да направят контраатака. Азар навлезе в наказателното поле и видя намиращия се на два метра от него Фабрегас с много техничен пас, а испанецът от близка дистанция останал сам срещу вратаря реализира.

В 15-ата минута домакините бяха на косъм от втори гол, но ударът на Азар премина на сантриметри покрай дясната греда на вратата, на Шалке.

И гостите направиха опит за нещо сериозно, но ударът на Сам от границата на наказателното поле се оказа твърде слаб за Куртоа.

В 25-ата минута немците направиха страхотна контраатака, която завърши с прекрасно подаване към Боатенг и изключително разочароващ удар за ганайския национал.

Чистите ситуации през последните минути липсваха, но като цяло темпото се поизравни.

В 33-ата минута Луис намери с хубаво центриране Дрогба в наказателното поле, но ударът с глава на африканеца бе уловен от вратаря.

Малко преди полувремето пък на Куртоа му се наложи да спасява бомбен удар от страна на Боатенг, който стреля от дистанция.

Второто полувреме започна активно за домакините, които създадоха прекрасна атака, която завърши с центриране на Вилян в наказателното поле. Дрогба се размина на сантиметри с топката, иначе в противен случай щеше да я засече в опразнения ъгъл.

Няколко минути след това Фабрегас и Дрогба направиха хубаво двойно отиграване, след което африканецът отправи удар от удобна позиция, който обаче излезе извън пределите на вратата.

В 57-ата минута пък Боатенг доста амбициозно отправи удар от 35 метра, който обаче не намери очертанията на вратата. 

Малко след това Азар бе изведен от Дрогба на отлична позиция в наказателното поле, но топката профуча покрай вратата.

Домакините бяха обаче попарени точно, когато най-малко очакват. Хунтелаар изравни в 61-ата минута.

Холандецът отправи много хубав удар по земя от границата на наказателното поле между няколко противникови играчи и топката влезе във вратата на домакините.

В ситуацията Фабрегас позволи топката да му бъде отнета от холандеца, който след това комбинира с Дракслер и точно в момента преди гола младият немски национал отново видя своя съотборник.

Домакините се втурнаха да си връщат преднината, но през следващите минути нямаше голови положения пред двете врати, чисти. 

В 83-ата минута Челси изпусна страхотни шансове за гол. Първоначално Ферман спаси много коварен удар на Реми, а след това Азар от перфектна позиция пропусна да даде аванс на тима си. До края резултатът се запази.

ЧЕЛСИ - ШАЛКЕ 04 1:1

1:0 Фабрегас 11'
1:1 Хунтелаар 61'

ЧЕЛСИ: Куртоа, Тери, Кейхил, Луис, Иванович, Фабрегас, Вилян (74 - Реми), Рамиреш (67 - Оскар), Матич, Азар, Дрогба (74 - Коста)

ШАЛКЕ: Ферман, Фукс, Айхан, Аого, Сам (78 - Барнета), Нойщедтер, Хьогер, Боатенг, Дракслер (86 - Обаси), Майер, ( Хунтелаар

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската Лига и спечели страхотни награди