Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард призна, че отборът не е играл много убедително срещу Лудогорец.

"Мърсисайдци" стигнаха до трудна победа с 2:1 след драматична късна дузпа в 93-та минута на мача, която бе реализирана именно от Джерард.

Подобно на мениджъра Брендън Роджърс обаче той не бе притеснен от качеството на игра и заяви, че тимът му трябва първо да се научи да побеждава грозно, преди да заблести.

"Много сме облекчени. Беше много важно да започнем този турнир с максимално точки", коментира Джерард след мача.

"Мисля, че не се представихме много добре, но успяхме да вземем трите точки, което е от жизненоважно значение. Мисля, че ще се подобрим с напредването на сезона".

"Имаме много нови лица, които се опитват да свикнат тук и има големи очаквания от нас заради това колко добре се представихме миналия сезон. Но ще отнеме време, за да стигнем отново до това ниво. Да се надяваме, че ще стане сравнително скоро".

"Понякога трябва да се научиш да пълзиш, преди да можеш да ходиш".

Джерард похвали и новото попълнение Марио Балотели, който вкара първия си гол с фланелката на Ливърпул.

"Мисля, че това ще бъде първия от много голове. Смятам, че той си скъса обувките от работа за тима. Понякога гледаш нападателите и когато нещата не вървят добре за тях, те се цупят. Но той бе неуморим, остана и вкара единствения си добър шанс, като беше страхотен завършващ удар".

"Хави Манкийо също се справи много добре, откакто дойде тук, не само тази вечер. Той е този тип защитник - агресивен, много офанзивен".

"Той бе възнаграден за това, че бе смел и амбициозен чак на края на терена. Много крайни защитници биха останали отзад, опитвайки да гарантират равенството. Той преследваше загубена кауза и бе възнаграден за това".