Треньорът на Байерн Пеп Гуардиола остана много доволен от измъчената победа над Манчестър Сити с 1:0 в първия мач и за двата тима от Шампионската лига.

Той подчерта след мача, че успехът е напълно заслужен за неговия отбор и е доволен от видяното по време на срещата.

"Гостите играха по-добре през първите 20 минути, но след това ние бяхме по-добрият отбор на терена до самия край на мача", заяви Гуардиола на пресконференцията след срещата.

"Няма обаче как да забравяме срещу какъв отбор играхме тази вечер. Аз съм много щастлив от това, което направихме в мача. Тази бе първата изява за Рафиня от два месеца и той игра много сърцато, както и останалите момчета от отбора".

"Групата ни е много трудна. Видяхте какво направи Рома с ЦСКА Москва. Като цяло смятам, че нашата победа над Манчестър Сити е напълно заслужена".

"В началото имахме проблеми с владеенето на топката, както и в средата на терена, но постепенно ги коригирахме. Всичко от този мач бе много положително", каза още той.

"Има шест или седем отбора, които могат да спечелят Шампионската лига. Това не е като преди, когато два или три тима се бореха за трофея. И Манчестър Сити също е сред тези тимове, които могат да триумфират. Загубата им от нас не променя това.

"Футболистите им са много добри, същото се отнася и за треньора им. Но ние играхме по-добре. Миналата година играхме повече от добре в Манчестър и отново спечелихме. В ответния мач от груповата фаза бяхме на ниво до 50-ата минута, след което забравихме да тичаме, да си подаваме топката и срещу такъв силен отбор логично загубихме.

"Гледах мача на Манчестър Сити срещу Арсенал. Те показаха, че имат талант и че са по-добри от тях. Затова съм много щастлив не само от трите точки, но и от играта ни срещу един от най-добрите отбори в Европа.