Докато гледах мача на Барселона се замислих, че често пъти всички ние (включително и аз) сме твърде сурови към Реал (Мадрид). Във вторник мадридчани разгромиха Базел, но това не ни впечатли. За нас този успех не беше нищо особено, приписахме го на слабостта на съперника.

В същото време срещу кипърския Апоел Барселона трябваше да се задоволи само с едно попадение след статично положение. При това, макар че нямаше да е никак справедливо, каталунците можеха да допуснат и изравняване. В самия край Тер Щеген, който влезе в игра в ШЛ, подобно на Облак за Атлетико предния ден (можем да констатираме, че Анчелоти постави нова тенденция с редуването на вратарите в различните турнири и да я наречем „ротацията Касияс“), се прояви със страхотно спасяване. И това не бе единствената опасна атака на гостите.

Твърде много експерименти, оплака се един привърженик на Барса, недоволен от промените в състава, които Луис Енрике направи за този мач.

Шампионската лига си е Шампионска лига. В нея твърде рядко се случва да получиш за съперник някое сладко бонбонче. Шахтьор например отказа да влезе в тази роля на „Сан Мамес“. Гостите атакуваха толкова напористо, че превърнаха вратаря на Атлетик Б Горка Ирайсос в играч на мача. Баските се бориха, колкото можеха, но не впечатлиха с играта си. На тима от Билбао ще му бъде трудно да се класира за осминафиналите в тази група, в която Порто стартира с победа 6:0.

В тази Шампионска лига има една приятна за нас особеност и тя е, че най-много в нея са испанските футболисти – цели 82. Донякъде това се дължи на факта, че имаме четирима представители. Най-голяма е заслугата на Атлетик, в чийто състав всички, без Лапорт, са родени в Испания. Но има много испанци и в много други големи европейски отбори, най-вече в английските.

Ла Фурия Роха вдигна реномето на нашия футбол в последните години и Шампионската лига, най-престижната витрина на играта, отразява този факт. Макар че мачовете на испанските отбори в сряда вечерта не бяха много за гледане...

Алфредо Реланьо, в. „Ас“

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската Лига и спечели страхотни награди