Крилото на Рома Жервиньо изрази радостта си от успешния старт на тима в Шампионската лига. "Римските вълци" смачкаха на своя "Олимпико" ЦСКА Москва в първия си мач от най-комерсиалния турнир, от три години насам.

Африканецът бе сред най-дейните в своя отбор и записа на сметката си попадение и асистенция.

"Ние сме много щастливи от факта, че спечелихме тази вечер. Радваме се, че успяхме да се завърнем в този турнир и това бе един мач, който искахме на всяка цена да спечелим, и го направихме", заяви Жервиньо пред сайта на УЕФА.

"Разбира се, че се радвам, че успях да вкарам в този голям турнир, а освен това асистирах за още един гол. Най-важното обаче е, че Рома успя да победи".

"Можем да извървим дълъг път в Шампионската лига. Ние имаме за цел да се класираме за директните елиминации и се надяваме да успеем, да го направим".

"Манчестър Сити и Байерн са много силни отбори и мачовете срещу тях ще бъдат много трудни, но аз вярвам, че ще постигнем целта си и ще се преминем групата".

"Имаме обаче и доста голям респект към Байерн и Манчестър Сити", подчерта още той.

Стражът на Рома Морган Де Санктис също не скри задоволството си от старта на тима в Шампионската лига.

"Това е една голяма победа за нас. Аз лично предпочитам да видя чашата наполовина пълна. ЦСКА Москва реално обаче можеше да ни вкара повече от един гол в този мач, тъй като те имаха шансове както през първото полувреме, така и през второто".

"Ние обаче абсолютно заслужено стигнахме до тази победа. Като цяло отборът изигра страхотен мач, особено през първото полувреме. Тогава играхме с много високо темпо и на няколко пъти изненадахме противника. След почивката намалихме оборотите, може би защото си изковахме победата преди това. 

"С тази победа успяхме да изпратим послание към фаворитите в групата Манчестър Сити и Байерн", завърши той