Спортинг Лисабон - Челси, среща от Група "G" на Шампионската лига, стадион "Жозе Алваладе", Лисабон. 21:45 часа българско време.

Групата на Челси за мача:

Вратари: Чех, Куртоа

Защитници: Аспиликуета, Фелипе Луис, Тери, Кейхил, Зума, Иванович, Aке

Полузащитници: Микел, Матич, Фабрегас, Оскар, Вилян, Салах, Азар, Шюрле, Рамиреш

Нападатели: Диего Коста, Реми

Контузени: Дрогба
Наказани: Няма

Прогноза на Gol.bg:
Срещата е много важна и за двата отбора. Ако Челси постигне днес победа, тогава отборът ще направи огромна крачка към класирането на директните елиминации, тъй като именно Спортинг и Шалке реално са отборите с които "Сините" се конкурират в групата, докато Марибор е тоталният аутсайдер.

В първия си мач лондончани врътнаха реми срещу немския тим на свой терен и този път нямат право на грешка. Това обаче не се отрази толкова негативно на отбора, защото и Спортинг се издъни много лошо при визитата си на аутсайдера Марибор, като завърши при равенство.

За наше съжаление българският национал Симеон Славчев не попадна в групата на домакините, тъй като просто неговият треньор не разчита изобщо на него.

Ситуацията при гостите с контузените е следната: Дидие Дрогба има травма и отпадна от групата, а на неговото място бе включен Лоик Реми.

Въпреки тежката ситуация около Диего Коста, който има мускулен проблем и не прави нищо по време на тренировките, Моуриньо ще разчита именно на него в днешната среща.

Португалският клуб е в серия от 16 мача у дома в Европа без да претърпи загуба, но днес може да запише първата си такава, ако Челси покаже своята игра.

Освен това португалците са загубили само веднъж в последните си 9 мача на свой терен срещу английски отбори. Моуриньо пък се завръща на стадиона, на който работеше като асистент на Боби Робсън в началото на 90-те години, на миналия век.

Домакините не са в особено добра форма и са записали 4 ремита и 1 победа за последните си 5 мача от всички турнири, докато Челси има 3 победи и 2 ремита.

Нашата прогноза е успех с два гола за гостите.

Резултат: Спортинг - Челси 0:2

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската Лига и спечели страхотни награди